REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį švęsdama Šv. Jono Krikštytojo gimimą, Kauno arkivyskupijos bendruomenė iškilmingai švęs ir savo dangiškojo globėjo dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Kauno arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus, 2011–ųjų arkivyskupijos diena švenčiama ypatingais arkivyskupijos istorijos metais. Įsteigta 1926 m. balandžio 4 d. popiežiaus Pijaus XI apaštališkąja konstitucija Lituanorum gente, Kauno arkivyskupija šiemet mini savo 85–erių metų įkūrimo sukaktį.

REKLAMA

Arkivyskupijos dieną, kaip ir įprasta, jos bendruomenė – kunigai, vienuoliai, bažnytinių institucijų, organizacijų darbuotojai, įvairių mažesnių bendruomenių nariai, šeimos, jaunimas, visi tikintieji – mini pirmiausia malda dėkodami Dievui už arkivyskupijos dabartį bei melsdami jo globos ateičiai. Šia proga iškilminga Eucharistijos liturgija penktadienio rytą bus švenčiama Kauno arkikatedroje bazilikoje. Liturgijai vadovaus Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Po liturgijos arkivyskupijos konferencijų salėje rengiama konferencija, kur bus apžvelgtos šiandieninės Kauno arkivyskupijos sielovados aktualijos.

Šventės proga arkivyskupas S. Tamkevičius įteiks aukščiausius Kauno arkivyskupijos garbės ženklus – Šiluvos Dievo Motinos medalius – grupei asmenų, kuriuos savo dekretu apdovanoja už pastarojo meto nuopelnus Kauno Bažnyčiai, uoliai savo tarnyste liudijant Evangeliją bei rodant krikščioniško gyvenimo pavyzdį.

Taip pat tryliktus metus iš eilės bus įteiktos arkivyskupo įsteigto „Bažnyčios kronikos“ fondo padėkos žurnalistams – už sąžiningos, objektyvios ir principingos žurnalistikos bei krikščioniškųjų vertybių puoselėjimą viešumoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais „Bažnyčios kronikos“ apdovanojimai skirti Katažynai Koženevskai–Volek (Katarzyna Korzeniewska–Wolek) – įvairių Lenkijos bei Lietuvos katalikų informacijos agentūrų ir leidyklų bendradarbei, Brajenui Bredliui (Bryan Bradley), atvykusiam iš JAV ir jau 17 metų Lietuvoje gyvenančiam nepriklausomam žurnalistui – įvairių tarptautinių naujienų agentūrų bei redakcijų bendradarbiui, ir Kastantui Lukėnui – ilgamečiam „Bažnyčios žinių“ ir „Katalikų pasaulio“ redaktoriui.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų