REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešosios tvarkos pažeidimu apkaltinti biržiečiai, atsisakę iš degalinės išvažiuoti žymėto kuro pripildytais automobilių bakais.

REKLAMA
REKLAMA

Biržų rajono apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

REKLAMA

Teismas biržiečius Donatą S., Kęstutį K. bei Valdą Ž. pripažino kaltais dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pirmiesiems dviem asmenims skirtas laisvės apribojimas 1 metams ir 2 mėnesiams. Valdui Ž. - 1 metams ir 7 mėnesiams.

Jiems teismas nurodė šį laikotarpį būti namuose nuo 23 iki 6 valandos bei be teismo įgaliotos institucijos leidimo nekeisti gyvenamosios vietos.

Teismas pripažino EMSI degalinės teisę į civilinį ieškinį, tačiau jis bus nagrinėjamas civiline tvarka, jei bus pateiktas ieškinys.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas biržiečius nuteisė pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuriame numatyta bausmė už tai, kad viešoje vietoje savo įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstruojama nepagarba aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdoma visuomenės rimtis ar tvarka.

Pagal šį straipsnį numatyti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Šis teismo nuosprendis nėra galutinis. Redakcijos žiniomis, nuteistieji jį, kaip nepagrįstą ir šališką, rengiasi apskųsti.

Apie šiuos „įžūlius ir vandališkus„ veiksmus jau rašė „Šiaurės rytai“.

Praeitų metų gegužės 17 - osios vakare vienas biržietis degalinėje „EMSI" į savo automobilį iš įprasto čiaupo pylė dyzeliną. Tačiau prisipylęs beveik pilną baką pastebėjo, kad kuro spalva žalia. Šis dyzelinas buvo panašus į žymėtą - tokį, kokį naudoja ūkininkai. Jo apskaita bei naudojimas griežtai reglamentuojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras atsisakė mokėti už tokį kurą, kurio nepirko, degalinės operatorės paprašė iškviesti vadovą ir kurą iš bako išsiurbti. Tačiau tai daryti buvo atsisakyta.

Žinodamas, kokia gresia atsakomybė už žymėto kuro naudojimą, vyras mašiną degalinėje paliko.

Kitą dieną degalinėje, nors iš paprasto čiaupo bėgo žymėtas dyzelinas, juo prekiauta ir toliau.

Čia susirinko „žalio" dyzelino įsipylusio biržiečio bičiuliai. Jie įspėdavo kitus, norinčius įsipilti kuro vairuotojus, ir laukė atvykstančio iš Vilniaus degalinės atstovo, žadėjusio šį klausimą išspręsti.

REKLAMA

Vėliau, „žalio" kuro įsipylęs į baką, mokėti už jį atsisakė dar vienas biržietis.

Popiet sulaukus iš Vilniaus atvažiavusio degalinės vadybininko ir jo advokato, prasidėjo derybos. Buvo tarsi susitarta, kad vaikinai už kurą nemokės, jie pateikė pretenziją.

Tačiau vakare EMSI degalinės atstovas policijai parašė pareiškimą. Iš pradžių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto prievartavimo, vėliau - dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Jau pradėjus tyrimą, žymėtu kuru savo automobilių bakus pripildę biržiečiai buvo įsitikinę, kad jis nebus objektyvus. Mat šioje degalinėje kuras pilamas į Biržų policijos komisariato automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų