REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos URM spaudos, informacijos ir komunikacijų skyriaus vadovė Sesilija Julin (Cecilia Julin) naujienų agentūrai „BelaPAN“ pareiškė, kad Švedija griežtai smerkia jėgos naudojimą prieš taikius protesto akcijos Minske birželio 22 d. dalyvius.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš Švedijos diplomatą taip pat buvo griebtasi smurto. Tai yra visiškai nepriimtina ir dar sykį parodo, kad Baltarusijos režimas negerbia fundamentalių demokratinių teisių ir laisvių“, - pažymėjo S. Julin.

REKLAMA

Per protesto akciją Minsko centre Baltarusijos pareigūnai mėgino sulaikyti Švedijos ambasados darbuotoją. Jam parodžius savo dokumentus, incidentas baigėsi.

***

Trečiadienio vakare per protesto akciją „Revoliucija per socialinį tinklą“, vykusią įvairiuose Baltarusijos miestuose, buvo sulaikyti devyni žurnalistai. Tai naujienų agentūrai „BelaPAN“ pranešė Baltarusijos žurnalistų asociacijos vadovo pavaduotojas teisininkas Andrejus Bastunecas.

REKLAMA
REKLAMA

Visi sulaikyti žiniasklaidos atstovai buvo paleisti tą pačią dieną. Asociacija pažymi, kad žurnalistų sulaikymas yra šiurkštus Žiniasklaidos įstatymo pažeidimas.

* * *

Rusijos kompanija „Gazprom“ ir Baltarusijos vyriausybė trečiadienį Maskvoje surengė dar vieną derybų ratą. Buvo svarstoma nauja dujų tiekimo Baltarusijai sutartis ir kalbama apie galimą kompanijos „Beltransgaz“ akcijų pardavimą Rusijos dujų holdingui.

Derybų detalės neskelbiamos.

Šįmet baigiasi su „Gazprom“ ketveriems metams sudarytos dujų tiekimo Baltarusijai sutarties galiojimo terminas. Šalys veda derybas dėl naujos sutarties 2012-2014 metams. Baltarusija ją sieja su 50 procentų „Beltransgaz“ akcijų pardavimu „Gazprom“ už 2,5 milijardo dolerių. Kompanija „Gazprom“ jau yra 50 procentų „Beltransgaz“ akcijų savininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet Rusijos kompanija nesieja naujos sutarties pasirašymo su derybomis dėl „Beltransgaz“. Šias pozicijas anksčiau išdėstė ir Rusijos bei Baltarusijos vadovybės atstovai.

* * *

Baltarusijos valstybės skola neviršija leistino dydžio. Tai pranešė finansų ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Amarinas. Pasak jo, šį penkmetį didžiausio saugaus valstybės skolos lygio parametrai sudaro 45 procentus BVP (20 procentų - vidaus skola, 25 procentai - užsienio skola).

2011 metų sausio 1 d. Baltarusijos vidaus skola buvo lygi maždaug 10,6 milijardo dolerių (19,6 procento BVP), užsienio skola - 9,7 milijardo dolerių (18 procentų BVP), praneša naujienų agentūra „BelTA“.

Baltarusijos kronika: rusų pornožvaigždės koncertas sukėlė skandalą

Baltarusijos kronika: ES „juodasis sąrašas“ didėja, aktyvistai šalinami iš universitetų

Baltarusijoje sulaikyta apie 450 protestų dalyvių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų