REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas, vadovaudamasis Valstybės kontrolės įstatymu, ypatingos skubos tvarka pritarė nutarimo projektui, kuriuo nutarta pavesti Valstybės kontrolei iki 2011 m. spalio 1 d. atlikti 2006–2010 metų valstybinį auditą Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo projektą pristačiusi Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė, pagal galiojantį teisinį reglamentavimą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos juridinis statusas yra biudžetinė įstaiga, kuriai pavestos vykdyti viešojo administravimo funkcijos.

REKLAMA

„Todėl ji privalo tvarkyti apskaitą pagal viešojo sektoriaus apskaitos reikalavimus, teikti finansų ataskaitų rinkinius Finansų ministerijai ir skelbti juos viešai, planuodama savo biudžetą privalo laikytis Biudžeto sandaros įstatymo nuostatų. Tačiau iki šiol jų nebuvo laikomasi, ir taip buvo galimai pažeidžiami įstatymai“, – tvirtino L. Graužinienė.

Pasak komiteto vadovės, nors Lietuvos radijo ir televizijos komisijos steigėjas yra Seimas, tačiau daugelis komisijos veiklos aspektų jam iki šiol nebuvo žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

Anot L. Graužinienės, jau prieš penkerius metus nepriklausomas auditas, atlikdamas patikrinimą, buvo pateikęs išvadą, kad pati komisija negali pasitvirtinti nuostatų ir pagal juos vykdyti veiklą.

„Noriu pastebėti ir tai, kad tvirtindami savo nuostatus jie pasitvirtina darbo apmokėjimą, kur turbūt nė vienoje institucijoje taip nėra mokama už darbą – patys nusistato atlyginimą, patys sau į protokolą užsirašo, kiek jie valandų posėdžiauja. Turiu pastebėti, kad vakar buvo pasakyta, kad jų atlyginimas siekia netoli 900 Lt už vieną valandą“, – pristatydama projektą sakė L. Graužinienė.

Už nutarimą balsavo visi 67 balsavime dalyvavę Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų