REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Birželio 22 d. Šiaulių miesto gatvėse vykusį dviratininkų maratoną 251 dalyvis užbaigė rekordu ant prekybos centro „Saulės miestas“ stogo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos dviračių sostinė Šiauliai tokio rekordo dar nebuvo matę. Nieko panašaus negirdėjo ir visa Lietuva. Dalyvius galėjęs išgąsdinti šios savaitės oras, rekordo siekimo metu buvo ypač geras. Saulei šviečiant rekordo dalyviai pajudėjo nuo Šiaulių miesto savivaldybės 7,3 km maratono trasa Šiaulių gatvėmis link prekybos centro „Saulės miestas“ stogo.

REKLAMA

Rekordo siekti buvo kviečiami visi, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar dviračio modelio. Tad jauniausiam rekordo dalyviui buvo vos penkeri, o vyriausiai, buvusiai dviratininkei ir Lietuvos rinktinės narei G. Gorofovai-Norvilienei, 73 metai. Siekiant rekordo „Daugiausiai dviračių ant stogo“ dalyvavo ir šiauliečiai „Saulės miestas“ Velykiniame žaidime  laimėję „Panther“ dviračius.

Pajudėję iš Šiaulių savivaldybės skverelio ir apsukę ratą mieste, lydimi policijos, dviratininkų prie finišo laukė „Saulės miesto“ asistentai su rekordo dalyvių kortelėmis. Taip rekordo organizatoriai galėjo tiksliai nustatyti dalyvių skaičių, o kiekvienas dalyvis žinojo, kelintas užkyla ant prekybos centro „Saulės miestas“ stogo.

REKLAMA
REKLAMA

Jau suvažiavusius dalyvius pagal rekordo fiksavimo taisykles įamžino fotoaparatai ir kameros. Surinkti duomenys bus siunčiami rekordus fiksuojančiai agentūrai.

Visus renginio dalyvius ant stogo sveikino legendinė grupė „Vairas“. Grupės gyvavimo istorija yra neatsiejama nuo dviračių, juk grupės veikla prasidėjo kaip saviveiklinis Šiaulių dviračių ir variklių gamyklos „Vairas“ darbuotojų ansamblis.

Vienas iš rekordo siekimo organizatorių „S-Sportas“ vadovas S. Ambrazas, dviratininkams suvažiavus, iškilmingai paskelbė rekordo dalyvių skaičių ir pristatė artėjančius renginius: „MTB Šiauliai 2011“ 3 dienų MTB varžybas, įvyksiančias liepos 8-10 dienomis, taip pat Šiaulių plento maratoną, įvyksiantį 2011 m. liepos 31 d., kuriame be sportininkų kviečiami dalyvauti ir mėgėjai. Nebus užmiršta ir rugsėjo mėnesį vykstanti pilietinė akcija – „Laisvė dviračiui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų