REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Makalius.lt pasižvalgė, kas, kur ir kaip Lietuvoje švęs Jonines.

Mūsų gimtinėje Jonines, dar liaudyje Rasų švente vadinamas, švęs visi. Tad, jei norite pakeisti aplinką, pats laikas rinktis kurio krašto šventimo ypatumus norite pažinti.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje žadama Jono kalną apipinti didžiausiu Joninių vainiku, tad galite sudalyvauti siekiant rekordo bei pabendrauti su žiniuone, kuri papasakos apie jūsų likimą.

REKLAMA

Nidoje, vandenyje, tradiciškai eksponuojamos nendrių skulptūros, turėtų būti vertas dėmesio reginys. Audringą savaitgalį žada 23-25 dienomis koncertuosiantys „Tabami No DJ's“, „SEL“, „Happyendless“.

Kernavėje vyks tikra lietuviškų Joninių fiesta – laužai, paparčio žiedo paieškos, vainikų pynimas ir plukdymas, būrimai, šokiai, dainos.

Vilniuje tradicinė Rasų šventė bus surengta Verkių regioniniame parke. Joninės Molėtuose? Vargu ar pavyks stebėti dangaus kūnus, bet nuleisti vainiką į Bebruso ar kurį kitą ežerą, manau, tikrai pavyks.

REKLAMA
REKLAMA

Joninės – puiki proga aplankyti Druskininkus. Šis Lietuvos kurortas šventės metu tikrai spinduliuos gyvumu, nes žadamos pramogos su šienu, ant šieno ir po šienu. Na, o norintys Jonines švęsti kiek netradiciniu būdu, turi apsilankyti Palangos botanikos parke ir pasiklausyti „Dūdų vasaros“ koncerto. Kauną linksmins Linas Adomaitis bei įvairūs tautiniai ansambliai.

Mažeikiai Jonines pasitiks Pavenčių pliaže, kur gyventojus ir miesto svečius šokti kvies „Tautinis brandas“, „Linksmieji vyrukai“ ir kiti. Jonavos gyventojai Jonines švęs Joninių slėnyje, kur vyks ne tik šokiai, bet ir tarptautinis netradicinio folkloro festivalis „Rasa lylio“, griaudės fejerverkai, skambės Jonų respublikos prezidento sveikinimai. Zarasuose, po Aukštaitijos drobiniu dangum, susiburs Regiono bendruomenių dainų šventės gerbėjai ir smalsuoliai.

Norintys Jonines švęsti svetur, dar turi galimybę pasižvalgyti paskutinės minutės pasiūlymų ar sėsti į autobusą, automobilį ir turiningai praleisti laiką ne Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų