REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus tarybos nario ir advokato Sergejaus Novikovo nužudymą tiriantys pareigūnai iš pradžių buvo pakliuvę į aklavietę, tačiau nusikaltimo aplinkybės ima aiškėti. Žudikas, į nusikaltimo vietą atvykęs motoroleriu, tikėjosi nesunkiai pasprukti. Tačiau būtent ši transporto priemonė ir įklampino nusikaltėlį, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

47 metų S. Novikovo nužudymą narpliojantiems pareigūnams vienintelis siūlo galas buvo prielaida, kad žudikas galėjo pasprukti motoroleriu, kuris stovėjo netoli nusikaltimo vietos J. Basanavičiaus gatvėje.

REKLAMA

Pareigūnai susisiekė su verslininkais, prekiaujančiais tokios markės motoroleriais, ir esą sužinojo, kad vieną dar pernai nusipirko 40-metis Jonas Dambrauskas – vienas sostinės nusikalstamo pasaulio šulų.

Tyrėjai dirbo itin kruopščiai ir smulkiai apklausė visų šalia nusikaltimo vietos stovinčių namų gyventojus.  Šios pastangos davė rezultatų – pavyko rasti liudininką, kuris ne tik matė prieš pat žmogžudystę motoroleriu į J. Basanavičiaus gatvę atvažiavusį žmogų, bet ir su juo kalbėjosi.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai išsiaiškino, kad S.Novikovą ir J. Dambrauską siejo bendri verslo reikalai. Paaiškėjo, kad J. Dambrauskas per tarpininkus turi įsigijęs sostinės Olandų gatvėje įsikūrusių bendrovių Vilniaus laidojimo rūmų ir Laidojimo rūmų akcijų bei daro didelę įtaką jų direktoriui Vitalijui Gasperovičiui.

Šių įmonių akcininkas buvo ir S.Novikovas. Manoma, kad J.Dambrauskas troško apžioti vis didesnį šio verslo kąsnį. Be to, paaiškėjo svarbus faktas – tą dieną, kai buvo nužudytas, S. Novikovas turėjo įsigyti laidojimo bendrovių akcijų ir tapti kontrolinio paketo savininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Dambrauskas pareigūnams prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir žmogžudystės vietoje pareigūnams smulkiai atpasakojo, kaip nudūrė auką, tačiau vėliau savo parodymus pakeitė, rašoma dienraštyje.

Pasirodžius publikacijai, Vilniaus apygardos prokuratūra tą pačią dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl straipsnyje pateiktos informacijos.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo be prokuroro leidimo (Baudžiamojo kodekso 247 str.) ir dėl galimo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens piktnaudžiavimo tarnyba siekiant turtinės ar kitokios naudos (Baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d.).

REKLAMA

Pasak Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus, publikacijos teiginiai klaidina visuomenę, neatitinka tikrovės, dar daugiau – jie vertintini kaip spaudimas ikiteisminio tyrimo pareigūnams, siekiant juos nukreipti tirti tam tikras versijas.

Vyriausiasis prokuroras R. Jancevičius, pats vadovaujantis ikiteisminio tyrimo dėl S. Novikovo nužudymo tyrėjų ir prokurorų grupei, dar kartą kreipiasi į žiniasklaidos priemones, prašydamas supratimo ir kantrybės – netrukdyti sudėtingo tyrimo eigai, nekelti įvairių versijų, klaidinančių visuomenę, dar kartą akcentuoja, jog nei prokurorai, nei policijos pareigūnai iki tyrimo baigties neteiks jokios informacijos ir nekomentuos tyrimo eigos.

REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą dėl publikacijos pavesta atlikti Vilniaus apygardos Pirmojo (labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo) skyriui.

Taip pat skaitykite:

Vilniaus centre nužudytas žinomas advokatas, Vilniaus tarybos narys

Nužudytas advokatas S. Novikovas palaidotas Kairėnų kapinėse

Advokato ir politiko S. Novikovo nužudymas: susidorojo priešai

Advokato S. Novikovo nužudymas: sulaikyti dar du asmenys, atliekamos kratos

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų