REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įmonių grupės prekės ženklas keičiamas kartu su naujomis verslo perspektyvomis.

Raudoname logotipo fone vaizduojamas liūtas perteikia aiškų vertybinį derinį. Pasak banko „Finasta“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Andriaus Barščio, raudona spalva simbolizuoja lyderystę, dinamiškumą ir veržlumą, liūtas yra patikimumo, orumo, drąsos, išminties ir stiprybės simbolis. A. Barščio teigimu, visos šios savybės ir yra ypač svarbios investiciniam bankui.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujasis įvaizdis - tik pirmasis žingsnis kelyje į inovatyvius sprendimus ir globalias rinkas. Didiname partnerių ratą bei plečiame prekybos pasaulio biržose geografiją, tokiu būdu užtikrindami aukščiausios kokybės individualias paslaugas savo klientams“, - trečiadienį per spaudos konferenciją sakė „Finasta“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

REKLAMA

Naująjį prekės ženklą kūrė stambi Lietuvos bendrovė. Tiesa, Eltai pasiteiravus, kiek kainavo jo atnaujinimas, banko atstovai sumos nebuvo linkę atskleisti.

Bendrovės išplatinto pranešimo duomenimis, „Finastos“ įmonių grupės turtas per penkis šių metų mėnesius padidėjo 39 proc. ir gegužės pabaigoje siekė 604 mln. litų. Suteiktų paskolų portfelis išaugo tris kartus ir sudarė 27,5 mln. litų. Atvirkštinio atpirkimo sandorių portfelis išaugo 12 proc., iki 158 mln. litų. Grupės grynosios palūkanų pajamos šiemet, palyginti su 2010-ųjų sausiu - geguže, padidėjo 2,3 karto ir sudarė 4,8 mln. litų, o grynosios paslaugų ir komisinių pajamos išaugo 73 proc. iki 5,7 mln. litų. Grupės įmonių klientų valdomas turtas šių metų gegužės pabaigoje buvo 3,16 mlrd. litų (per penkis šių metų mėnesius jis išaugo 11 proc.), taip pat ir klientų valdomas turtas patikėjimo pagrindais - 840 mln. litų (augimas - 15,6 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Pastebima, kad Turto valdymo bendrovės „Finasta Asset Management“ valdomi pensijų fondai ir toliau demonstruoja tvarią investicijų grąžą, o investicinių portfelių rinkos dalis pagal klientų skaičių per metus išaugo nuo 32 proc. (2010 m. kovą) iki 53 proc. (2011 m. kovą). Remiantis Vertybinių popierių komisijos pateikta statistika, kas antras klientas, besinaudojantis investicinio portfelio valdymo paslauga, savo lėšas patikėjo „Finastos“ ekspertams.

„Šie rezultatai - tvirtas pagrindas finansinei grupei žengiant į naują veiklos etapą. “Finastai„ keliame ambicingus tikslus - per kelerius ateinančius metus bankas turi tapti ryškiu žaidėju Rytų ir Centrinės Europos regione investicinės bankininkystės ir turto valdymo srityje“, - sakė AB „Finasta Holding“ stebėtojų tarybos pirmininkas bei pagrindinis grupės akcininkas Vladimiras Antonovas.

Konkretesnių planų apie banko plėtrą jos atstovai neįvardino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų