REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penelopė Cruz: vaikelis pilve – ne kliūtis piratauti

Ką ekstremaliausio esate dariusios su vaikeliu pilve?

Ką ekstremaliausio esate dariusios su vaikeliu pilve?

REKLAMA

Nėštumas – tokia moters gyvenimo stadija, kai stengiamasi maksimaliai apsaugoti savo ir vaisiaus sveikatą nuo bet kokių aplinkos trikdžių. Tačiau ramus kūdikio lūkuriavimas tvarkantis namus ir puoselėjant darželį – ne visoms. Ispanų kilmės gražioji aktorė Penelopė Cruz (37) pirmojo mažylio laukėsi... mojuodama kardu ir žygiuodama per džiungles. Tai – ne savotiški laisvalaikio pomėgiai, o grynų gryniausias darbas. Kai sužinojo, kad laukiasi nuo savo vyro, taip pat aktoriaus, Chaviero Bardemo (41), ji jau buvo pasirašiusi kontraktą filmuotis ketvirtojoje filmo „Karibų piratai“ dalyje. Nors aktorei buvo suteiktos visos galimybės atsitraukti, Penelopė nusprendė dirbti iki paskutiniųjų. Filmavimo komanda ištikimai slėpė naujieną nuo birželio iki rugsėjo, o P. Cruz ir C. Bardemas liepą sumainė žiedus.

REKLAMA
REKLAMA

Penelope Cruz (nuotr. Alloverpress.ee)Penelope Cruz (nuotr. Alloverpress.ee)

Šokiai su kardais



Juostoje aktorė vaidina Andželiką, magiškomis galiomis garsėjančio pirato Juodabarzdžio dukrą, kuri ryžtasi vesti piratų laivą paslaptingojo Jaunystės šaltinio link. Pakeliui Andželika sutinka Džeką Sperou (vaidina akt. Jonny Deppas), o juos jau nuo seno sieja ir meilė, ir neapykanta.

REKLAMA

Penelope Cruz ir Johny Deppas (nuotr. Alloverpress.ee)Penelope Cruz ir Johny Deppas (nuotr. Alloverpress.ee)

Penelopės herojė – liekna gražuolė, nesibaiminanti nei kautis kardu, nei nerti į tamsų vandenį, tad aktorei filmuojantis teko paslėpti besiskleidžiantį nėštumą. „Turėjome rimtai pasiruošti filmavimams... Mokėmės įvairių triukų ir žingsnių“, – po filmavimo pasakojo P. Cruz. – Visada jaučiausi saugiai, nes visi žinojo mano būklę ir buvo itin globėjiški. Labai džiaugiuosi, kad iš komandos sulaukiau tiek paramos. Jie buvo dosnūs ir švelnūs – juk daugybę dalykų reikėjo pritaikyti būtent man“, – neslėpė moteris ir pridūrė, kad ruošdamasi ankstesniems filmams buvo susipažinusi su sudėtingomis treniruotėmis. Jų reikia, kad kovų scenos atrodytų gyvos ir energingos. P. Cruz „Karibų piratuose“ filmavosi praėjusią vasarą ir rudenį, o šių metų sausį susilaukė berniuko. Tai – pirmasis jos vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

Penelope Cruz (nuotr. Alloverpress.ee)Penelope Cruz (nuotr. Alloverpress.ee)

Kamera aplenkė pilvuką



Aktorius Johnny Deppas, filmavęsis su P. Cruz šiuo jautriu laikotarpiu, džiūgauja, kad darbas buvo labai malonus. „Nuo pirmos minutės žinojau, kad viskas bus gerai. Visi buvo itin dėmesingi, globojo Penelopę ir rūpinosi ja. Ji vengė siaubingos rizikos, bet daug filmavosi kovose su kardais ir atliko kaskadinių triukų. O kai pilvukas padidėjo, kamera tiesiog priartėjo prie veido“, – su šypsena prisimena jis. Penelopė išvaizdųjį aktorių apibūdina kaip taurios širdies ir seno kirpimo džentelmeną, neturintį tamsiosios asmenybės pusės, o jis tikina, kad juodu sieja gilus draugiškas ryšys, kurio apibūdinti neįmanoma. Jie prisimena, kad filmuodamiesi tiesiog nuolat juokėsi ir mėgavosi kiekviena akimirka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penelope Cruz (nuotr. Alloverpress.ee)Penelope Cruz (nuotr. Alloverpress.ee)

Ką reiškia tapti tėvais?



Abu Holivudo žvaigždūnai – šeimyniški (Johnny Deppas su prancūze Vanessa Paradis augina mergaitę ir berniuką), tad žurnalas „Parade“ paprašė dviejų aktorių pasidalyti įspūdžiais apie vaikų auginimą.

Ar lyginote patirtį – ką reiškia tapti tėvu, motina? Ar įmanoma tam iš anksto pasiruošti, ar viskas ateina su patartimi?



J. Deppas: Aplinkiniai bandys jus pamokyti, parengti tam, kas jūsų laukia, ir tai – puiku, bet ničnieko apie tai nesuprantate, kol vaikas neatsiranda jūsų glėby. Viena, ką galiu pasakyti kiekvienam: vaikas – geriausia, kas gali nutikti jūsų gyvenime.

REKLAMA

Kokių pokyčių sukelia vaiko gimimas?



P. Cruz: Nuo pirmosios sekundės, kai tai nutinka, toks įvykis transformuoja jus amžiams. Tai – stipriausia ir gražiausia patirtis mano gyvenime.



J. Deppas: Tu staiga atsiskleidi. Suprantate, ką turiu omenyje? Tikrasis

tu – kas tu toks, koks tu, kas yra gyvenimas... Viskas tampa aišku.

Įkvėpta mamos



Kokia ji, toji gražuolė, ekrane prabylanti anglų kalba su švelniu ispanišku akcentu? Kokios jos gyvenimo aistros? Oskarą pelniusi prancūzų aktorė Marion Cotillard praėjusią žiemą kalbino Penelopę Cruz žurnalui „The Interview“. Apie ką kalbėjosi dvi ekraną uždegančios moterys?

REKLAMA



Pateikiame keletą pokalbio ištraukų.

M. Cotillard: Ar visada norėjote tapti aktore?



P. Cruz: Maždaug nuo ketverių. Atsimenu, kad žaisdavau su draugais ir suvokiau, kad vaidinu – susikuriu veikėją ir apsimetu kažkuo kitu. Tėvai leido mane į baleto mokyklą. Ten pradėjau reikšti jausmus ir emocijas šokiu. Šokau daugybę metų. O kai buvau 10 ar 11 metų, tapau didžiule kino filmų gerbėja.



M. Cotillard: Kokį filmą žiūrėjote pirmą kartą?



P. Cruz: Nepamenu paties pirmojo, bet atsimenu, kaip tėtis nupirko man didžiulę „Betamax“ mašiną (o tai buvo didžiulė retenybė). Šalia namų nebuvo kino teatrų, bet su „Betamax“ galėdavau žiūrėti filmus namie. Eidavau išsinuomoti didžiulių juostų (kone didesnių už mane) ir žiūrėdavau jas po daugybę kartų. Žiūrėjau daug Pedro Almodovaro filmų – žavėjausi juo nuo ankstyvos jaunystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



M. Cotillard: Kaip dabar išsirenkate, kokiuose filmuose vaidinti? Pagal istorijas, veikėjus, režisierius? Kas jus įtikina?



P. Cruz: Stengiuosi pažvelgti į viską kartu ir sutinku dalyvauti tuose projektuose, apie kuriuos negaliu nustoti galvojusi. Jei perskaitau scenarijų ir jis mano mintyse lieka – tada noriu dirbti. Anksčiau negalėdavau nustoti filmuotis, tad dirbdavau su trimis–keturiais filmais per metus. Dabar pagaliau pavyksta dirbti tik tada, kai karštai susižaviu projektu – o likusį laiką galiu gyventi ramiai. Filmavimasis man – pagaliau nebe maratonas, nuo kurio tarsi ištuštėji, išsenki. Dabar filmuodamasi galiu atiduoti daug daugiau savęs.

REKLAMA



M. Cotillard: Kokia jūsų mėgstamiausia vieta pasaulyje?



P. Cruz: Labai mėgstu Karibus. Bet kur Karibuose. Kai ten nuvykstu,

jaučiuosi tarsi beždžionėlė – puikiausia būsena (juokiasi). Be to, labai

mėgstu gimtąjį miestą Madridą, ten kurį laiką gyvenu. Ten – mano šeima.

M. Cotillard: Ypatingas klausimas: kas jus įkvepia kaip aktorę ir kas – kaip moterį? Manau, kartais tai visai skirtingi dalykai.



P. Cruz: Taip, tai tiesa. Kaip aktorę mane įkvepia kolegos – pavyzdžiui, nėra geresnės nei Meryl Streep. Jos filmus galiu žiūrėti daug kartų ir man norisi bučiuoti jai kojas. Mes pažįstamos tik iš susitikimų didžiuosiuose renginiuose – apdovanojimuose ir panašiai, bet kaskart, kai ją pamatau, prieinu ir imu bučiuoti. Nieko nesakau, tiesiog pabučiuoju. Ji tikriausiai galvoja, kad aš išprotėjusi (juokiasi). O kaip moterį mane įkvepia mama. Ji mane pagimdė būdama labai jauna, vos 21 metų. Visada galėjau su ja kalbėtis apie viską. Nuo mažens mano namuose nėra tabu. Ji – tas žmogus, į kurį atsigręžiu, kai ieškau įkvėpimo savo herojams. Ji – tikra gamtos jėga, labai stipri moteris.



Parengė Milda Šermukšnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų