REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių tardymo izoliatoriuje lankęsi Kalėjimų departamento direktorius Saulius Vitkūnas su grupe atsakingų departamento pareigūnų sako, kad situacija po jų vizito normalizavosi, o dauguma suimtųjų keliamų reikalavimų – nepagrįsti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak departamento atstovų, Šiaulių tardymo izoliatoriaus administracija reikalauja iš suimtųjų vykdyti tik teisės aktų nustatytus reikalavimus.

REKLAMA

Nuo birželio 13 d. bado akcijoje Šiaulių tardymo izoliatoriuje periodiškai dalyvavo 108–196 asmenys.

Kaip jau skelbta, sekmadienio naktį Šiaulių tardymo izoliatoriuje buvo kilęs maištas: suimtieji strypais daužė kamerų duris, kėlė triukšmą, pro kamerų langus mėtė asmeninius daiktus. Iš kamerų į koridorių buvo išsiveržę apie pusantro šimto suimtųjų.

Įstaigoje buvo paskelbtas aliarmas, imta veikti pagal ypatingų situacijų įstaigoje planą – informuotos specialiosios tarnybos, sustiprinta įstaigos apsauga, iškviesti laisvi nuo tarnybos pareigūnai, kreiptasi į viešojo saugumo pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai organizavo izoliatoriaus išorės apsaugą. Apie 4 valandą ryto izoliatoriaus pareigūnai visiškai perėmė pastato kontrolę, visi izoliatoriuje laikomi sulaikytieji grąžinti į kameras.

Į Šiaulių tardymo izoliatorių atvykus gausioms laisvų nuo tarnybos pareigūnų pajėgoms ir nuodugniai įvertinus situaciją, buvo atkurta viešoji tvarka ir izoliuoti neteisėtus veiksmus organizavę ir juose dalyvavę suimtieji, atliktas suimtųjų patikrinimas ir kamerų kratos.

Dėl įvykio Šiaulių tardymo izoliatoriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl laisvės atėmimo įstaigos darbo dezorganizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kardomųjų maištas galimai susijęs su nuo šio mėnesio 13 dienos įstaigoje paskelbta bado akcija. Nevalgydami valdiško maisto kaliniai teigė norintys atkreipti valdžios dėmesį į, pasak jų, netinkamas sąlygas.

Pasak „Šiaulių krašto“, Šiaulių tardymo izoliatoriaus administracijai apskritai yra kilę įtarimų, kad iš 604 šiuo metu įstaigoje kardomų asmenų 184 oficialiu raštu bado akcijas paskelbę Tardymo izoliatoriaus klientai maisto stygiaus nejuto.

Anot vadovų, kur kas tiksliau būtų sakyti, kad jie nevalgė valdiško maisto, tačiau šluote šlavė įstaigos parduotuvės lentynas. Per praėjusią savaitę iš vietos parduotuvės buvo įsigyta produktų už beveik trylika tūkstančių litų.

REKLAMA

Veikta ir kitokiu principu: iš šešių kameroje gyvenančių asmenų valdiško maisto atsisakė penkiese. Vienas kardomasis teigė nestreikuojantis. Neatmetama, kad šis valgio neatsisakantis asmuo tiekė maistą kameros draugams.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojo Pauliaus Žvaliausko žodžiais, jokiais piketais, streikais ir bado akcijomis, kardomiesiems nepavyks sulaužyti vidaus režimo tvarkos.

Vis dėlto, anot P. Žvaliausko, kardomųjų reikalavimai neliko neaptarti. Jau įvyko ir permainų. Pirmadienį Izoliatoriuje darbą pradėjo etatinis dantų gydytojas. Šiuo metu ieškoma būdų, kaip įstaigoje įdarbinti ir trečią gydytoją – terapeutą.

Taip pat skaitykite:

Kalinių maistas – gardėsis vargšams

Šiaulių tardymo izoliatoriuje kilo maištas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų