REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos kinui skirta „Artscape“ filmų programa kviečia žiūrovus į septynių filmų retrospektyvą Vilniuje. Birželio 24-29 dienomis „Skalvijos“ kino centre bus galima pamatyti 2005-2009 metais sukurtų vaidybinių ir dokumentinių filmų turkų, totorių, kurdų tautų temomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kino programą Joninių dieną pradės drama „Ne tas rožančius“, pasakojanti apie likimo suvestus panašaus temperamento, bet skirtingų tikėjimų žmones. Vaidybinis filmas „Baltas angelas“ supažindins su maža kurdų bendruomene, kuri neabejinga likimo valiai paliktiems sunkiai sergantiems senukams.

REKLAMA

Vieno garsiausių turkų kilmės vokiečių režisieriaus Fatiho Akino filmas „Rojaus pakrašty“ pasakoja apie kelių vienišų žmonių - turkų ir vokiečių - gyvenimus, susipinančius Turkijoje ir Vokietijoje. Visi herojai, prarasdami artimuosius, atranda naują šalį, tačiau praranda dalį savęs.

Romantinė drama „Išsiskyrimai“ nukels į 1798 metus ir turkų elito gyvenimą bei atkuria buvusio Osmanų imperijos pašos ir jo draugų prancūzų diplomatines pastangas Stambule užkirsti kelią gresiančiam karui su Napoleono kariuomene.

REKLAMA
REKLAMA

Retrospektyvoje bus parodytas ir Leonido Glušajevo dokumentinis filmas „Murzų ainiai Lietuvos žemėje“ apie Lietuvos totorių bendruomenę, neseniai atšventusią 600 metų gyvenimo Lietuvos žemėje sukaktį. Filmavimo grupė aplankė pagrindines Lietuvos totorių gyvenvietes: Raižių, Keturiasdešimties Totorių ir Nemėžio kaimus, Kauną, kalbino jų gyventojus, bendruomenės lyderius.

Austrų režisierės Feo Aladag drama „Kai mes išeiname“ pasakoja jaunos moters, svajojančios gyventi kitokį gyvenimą, tragediją. Tuo tarpu šmaikštus antropologės ir režisierės Zeinep Devrim Giursel dokumentinis filmas „Ateitis kavos tirščiuose“ privers susimąstyti apie Turkijos ir ES santykius, kurių ateities negali nuspėti net patyrę būrėjai iš kavos tirščių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi programos filmai bus nemokamai rodomi „Skalvijos“ kino centre po du kartus, originalo kalbomis su lietuviškais subtitrais.

Kino retrospektyva rengiama bendradarbiaujant su asociacija „Baltic Turkish Culture Academy“, Turkijos ambasados Suomijoje informacijos konsulu ir Lietuvos totorių bendruomenių sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų