REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos Generalinė prokuratūra ir Policijos departamento Kovos tu terorizmu skyriaus pareigūnai Rusijos prokuratūros prašymu paėmė elektroninio pašto korespondencijos kopijas, kur tikėjosi rasti kitų elektroninio pašto adresų slaptažodžius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Rusijos generalinė prokuratūra prašė surasti septynerius metus kauptus elektroninio pašto [email protected], Lietuvos teisėsaugininkai, vykdantys teisinės pagalbos prašymą, terado tik dvejų metų duomenis.

REKLAMA

Visi kiti duomenys išsitrina automatiškai, kaip paaiškino bendrovės „Elneta“ direktorius Rimas Pašutis.

Pirminiais duomenimis, Rusijos teisėsaugininkai, tiriantys teroro aktą Maskvos Domodedovo oro uoste, įtaria, jog šio elektroninio pašto rinkmenose gali būti saugoti slaptažodžiai kitų el. pašto adresų, susijusių su teroristine veikla.

Rusijos Generalinė prokuratūra į Lietuvos Generalinę prokuratūrą kreipėsi praėjus mėnesiui po sprogimo, kai nustatyti visi elektroninio pašto adresai, galimai susiję su teroristine veikla ir prašyta perduoti elektroninio pašto, administruojamo bendrovės „Elneta“, duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus pareigūnai, pasitelkę Policijos departamento Kovos su terorizmu skyriaus specialistus, apsilankė bendrovės patalpose dar praėjusios savaitės pradžioje.

„Policijos pareigūnai įteikė teismo nutartį, kur išdėstyta, jog vykdoma teisinės pagalbos akcija. Pagal įstatymus privalome pateikti teisėsaugai prašomus duomenis, kurie dar išliko“, – sakė R. Pašutis.

Anot jo, pareigūnai veikė korektiškai ir paėmė tik el. pašto rinkmenų kopijas.

Policijos departamento Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus viršininkas Andžejus Roginskis teigė nieko negalįs komentuoti ir patarė kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo tinklapyje Kavkazcenter.com teigia, jog ketina paduoti į teismą Lietuvos generalinę prokuratūrą, padėjusią Rusijos Federalinių tyrimų tarnybai įvykdyti „kiberbanditizmo aktą“ ir pagrobti duomenis.

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Budėnienė portalui Balsas.lt patvirtino, kad  Rusijos Federacijos Generalinė prokuratūra kreipėsi su teisinės pagalbos prašymu baudžiamojoje byloje dėl teroro akto, kuris 2011 m. įvykdytas „Domodedovo“ oro uosto stoties komplekse. Šis prašymas, įstatyme numatytų proceso veiksmų atlikimui, įvykdytas ir jo vykdymo metu surinkta medžiaga išsiųsta Rusijos Federacijos generalinei prokuratūrai.

REKLAMA

Nurodomas prašymas pateiktas ir įvykdytas 1959 m. Europos Konvencijos dėl savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose, taip pat 1992 metų Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos sutarties dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių civilinėse, šeimos ir baudžiamosiose bylose pagrindu.

 

Teroro išpuolis Domodedovo oro uoste

 

Susiję straipsniai:

Liudininkų pasakojimai apie teroro aktą Domodedovo oro uoste

Teroro išpuolį įvykdžiusio mirtininko galvą nusiuntė ekspertizei

Sprogimo liudininkai: išsigelbėjęs milicininkas buvo apkibęs kūnų likučiais



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų