REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas pareiškė, kad visi chuliganai, nusikaltimams panaudoję peilius, sės į kalėjimą mažiausiai šešeriems mėnesiams, skelbia „London Evening Standard“.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras pažadėjo įvesti „automatinę kalėjimo bausmę“ taip gelbėdamas savo partijos reputaciją teisėsaugos srityje, kurioje jos politika aštriai kritikuojama dėl tariamo švelnumo nusikaltėliams.

REKLAMA

Naujasis „peilio turėjimo“ įstatymas palies visus, kurie panaudos peilį grasinimui ir sužalojimui, tačiau iš tiesų nesiruošiama bausti visų vien už šio ginklo nešiojimąsi su savimi – nors būtent tai žadėjo konservatoriai savo rinkiminės kampanijos metu.

D. Cameronas surengė spaudos konferenciją savo rezidencijoje, kad praneštų būsimus valdžios žingsnius, kuriais ruošiamasi pažaboti nusikalstamumą griežtinant bausmes ir nusikaltėlių persekiojimą. Premjeras pareiškė, kad jo misija yra „užtikrinti, jog šeimos galėtų jaustis saugios savo namuose ir vaikščioti gatvėmis laisvai, be baimės“.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas tokių planuojamų žingsnių – suteikti teisę namų valdytojams ginti savo nuosavybę nuo įsibrovėlių. Teigiama, kad šio įstatymo sukūrimą įkvėpė Norfolko fermeris Tony Martinas, kuris nušovė į jo namus įsibrovusį plėšiką.

Kovojant su nelegaliai namus užimančiais skvoteriais ketinama uždrausti jiems kreiptis dėl teisinės pagalbos. Tikimasi, kad tai padės teisėtiems būstų valdytojams lengviau iškeldinti nepageidaujamus svečius. Be to, vyriausybė ruošiasi iš pagrindų peržiūrėti ir pakeisti visą teisinę bazę ir „skvotinimą“ iš viso išgyvendinti iš D. Britanijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų