REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 23-26 d. šimtai tūkstančių žiūrovų rinksis į Vokietijos Eifelio kalnuose įsikūrusią legendinę „Niurburgring“ trasą, kurioje savaitgalį vyks tradicinės 24 valandų lenktynės bei pirmą kartą – „Porsche Carrera“ pasaulio taurės lenktynės, kuriose dalyvaus ir „Juta Racing“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinis „Porsche Carrera“ renginys

Apie 200 dalyvių iš 18-os įvairiausių pasaulio „Porsche Carrera“ serijų startuos birželio 25 dieną, šeštadienį, prieš 24 valandų lenktynių pradžią. Dalyviai pagal automobilius bus suskirstyti į dvi klases: važiuojantys su 3,6 litro „911 GT3 Cup“ modeliais, pagamintais 2007-2009 m. (400 ir 420 AG) bei važiuojantys su 3,8 litro modeliais, pagamintais 2010-2011 m. (450 AG). Lenktynininkams teks įveikti 6 ratus, o tai sudaro apie 152 kilometrus.

REKLAMA

„Juta Racing“ komandai šios varžybos bus įskaitiniu, devintuoju, Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapu. Taip pat dėl savų taškų kovos Vokietijos, Italijos, Prancūzijos bei Skandinavijos taurių dalyviai. „Porsche Motorsport“ tokį grandiozinį renginį savo klientams rengia pirmą kartą istorijoje. „Porsche Carrera Cup GB“ per devynerius gyvavimo metus tai bus pirmoji išvyka už Didžiosios Britanijos ir Airijos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaliasis pragaras“

„Niurburgringo“ trasa buvo atidaryta 1927 m. Originalios trasos rato ilgis (su Šiaurine ir Pietine kilpomis) siekė apie 28 kilometrus ir joje buvo 89 kairieji bei 84 dešinieji posūkiai. Itin pavojinga trasa įgavo „žaliojo pragaro“ pavadinimą, o „Formulės 1“ lenktynės joje buvo baigtos rengti po 1976 metų kraupios Nikio Laudos avarijos.

Tačiau ilgų nuotolių lenktynės lengvaisiais automobiliais (dabar žinomos VLN pavadinimu) ir toliau buvo vykdomos Šiaurinėje kilpoje, prie kurios 1984 m. prijungta tradicinio autodromo atkarpa, kurioje ir dabar varžosi „Formulės 1“ bei kitų žiedinių lenktynių dalyviai. Šiaurinė kilpa lig šiol palieka įspūdį: jos ilgis 20,8 km ir ją sudaro 73 posūkiai: 33 kairieji ir 40 dešiniųjų. Didžiausiu sezono įvykiu tampa 24 valandų lenktynės, kurios šiemet rengiamos jau 39-ąjį kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nereikia pamiršti, jog „žaliasis pragaras“ yra vienas iš pagrindinių „Porsche“ automobilių bandymų poligonų. Mažiau kaip prieš mėnesį per 4 valandų VLN serijos lenktynes čia pirmą pergalę šventė komanda su unikaliu „Porsche 911 GT3 R Hybrid“ automobiliu.

Laukia nemenkas iššūkis

Daugumai „Porsche Carrera Cup GB“ dalyvių – tarp jų ir „Juta Racing“ atstovams Jonui Gelžiniui bei Tautvydui Barščiui – etapas „Niurburgringe“ taps debiutinėmis lenktynėmis.

Tiesa, Jonas Gelžinis porą valandų yra važinėjęs šioje trasoje su serijiniu „Porsche“, bet ne lenktynių savaitgalį, o šiokiadienį, kai visi norintys nusiperka bilietus ir laksto bet kokiomis transporto priemonėmis: motociklais, lengvaisiais automobiliais ar netgi mikroautobusais.

REKLAMA

Tuo tarpu birželio 11 d. keli Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės dalyviai išbandė savo jėgas nuo 1977 m. rengiamoje ilgų nuotolių VLN lenktynių serijoje. Penktajame VLN etape 4 valandų lenktynėse „Porsche Carrera Cup GB“ lyderių Jameso Suttono ir Michaelo Meadowso komanda užėmė 18-ą vietą bendrojoje ir 9-ą vietą „CUP2“ klasės (997 ir 996 serijų „Porsche 911 GT3 Cup“) įskaitose, o dar kitai komandai atstovavęs Benas Hetheringtonas finišavo viena pozicija žemiau.

„Juta Racing“ komanda, taupant lėšas, nusprendė panašaus pobūdžio treniruotės nedaryti, tačiau lenktynėse yra nusiteikusi iškovoti kiek įmanoma daugiau taškų.

Po aštuonių „Porsche Carrera Cup GB“ etapų lyderių pozicijas bendrojoje įskaitoje užima „SAS/Redline Racing“ komandos atstovai  Jamesas Suttonas (150 taškų) ir Michaelas Meadowsas (130). Trečioje ir ketvirtoje vietose žengia „Parker with Juta“ atstovai Stephenas Jelley'us (126) ir Euanas Hankey'us (112). Penktoje vietoje esantis Jonas Gelžinis (78) užtikrintai pirmauja „Pro-Am1“ kategorijos įskaitoje – 89 taškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų