REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės mėnesį beveik trys iš dešimties (28 proc.) 15-74 metų Lietuvos gyventojų mano, kad reikalai pastaruoju metu Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, o septyni iš dešimties – 69 proc. – apklaustųjų atsakė, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu blogėja. 3 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu gegužės 25-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, per pastarąjį mėnesį gyventojų vertinimai šiuo klausimu nepakito.

REKLAMA

Lyginant su atsakymais prieš metus, neigiamai vertinančių situaciją šalyje sumažėjo 20 procentinių punktų (2010 metų gegužę net 89 proc. apklaustųjų neigiamai vertino padėtį šalyje).

Kad reikalai šalyje pastaruoju metu krypsta į gerąją pusę, dažniau atsakė jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai bei dešiniųjų pažiūrų rinkėjai. Dabartine padėtimi šalyje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, bedarbiai, namų šeimininkės, pensininkai bei tie respondentai, kurių šeimos pajamos per mėnesį mažesnės nei 1200 litų.

Didžiausi optimistai (mano, kad reikalai šalyje gerėja) šiuo metu yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos rinkėjai, o didžiausi pesimistai yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, partijos Tvarka ir teisingumas, Naujosios sąjungos (socialliberalų) bei Darbo partijos rėmėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų