REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

irmadienį Europos Sąjungos Taryba ėmėsi naujų sankcijų prieš Baltarusijos piliečius ir kompanijas. Oficialus ES leidinys paskelbė atitinkamus sąrašus, praneša naujienų agentūra „BelaPAN“.

REKLAMA
REKLAMA

Asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą papildė prokuroras Andrejus Koževnikovas, teisėja Liudmila Gračiova, prokuroras Kirilas Čiubkovecas, verslininkas Vladimiras Peftijevas. Pastarasis sąraše figūruoja kaip „asmuo, susijęs su prezidentu Aliaksandru Lukašenka ir jo šeima“. V. Peftijevas yra prezidento vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais ir pagrindinis A. Lukašenkos režimo finansinis rėmėjas, didžiausios Baltarusijoje ginklų importo ir eksporto kompanijos „Beltecheksport“ akcininkų tarybos pirmininkas.

REKLAMA

* * *

Baltarusija imsis adekvačių priemonių pagrįstiems savo piliečių ir įmonių interesams ginti, įskaitant atsakomąsias sankcijas šių veiksmų iniciatorių atžvilgiu“, - pareiškė žurnalistams šalies URM spaudos sekretorius Andrejus Savinychas, komentuodamas pirmadienį priimtą ES Tarybos sprendimą.

Anot Baltarusijos diplomato, šis sprendimas verčia abejoti ES Tarybos sugebėjimu adekvačiai vertinti susiklosčiusią situaciją ir siekti konstruktyvaus dialogo. „Tenka konstatuoti, kad Europos politiką lemia iliuzijos ir klaidinga nuomonė apie tikrąją padėtį mūsų šalyje“, - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„ES mėgina kalbėti su Baltarusija iš jėgos ir ekonominių sankcijų pozicijos, o tai galiausiai atsiliepia paprastų žmonių interesams“, - pabrėžė oficialus URM atstovas.

* * *

Pirmadienį Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka pasirašė įsaką, kuriuo paskirtas laikinasis šalies Nacionalinio banko valdybos pirmininkas. Mat ligšioliniam banko vadovui Piotrui Prokopovičiui neseniai buvo atlikta širdies operacija, o reabilitacijos kursas truks du mėnesius.

Kol jo nebus, bankui vadovaus Jurijus Alymovas, kuris iki šiol dirbo žinybos valdybos pirmininko pirmuoju pavaduotoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

* * *

Buvęs Ukrainos ambasadorius Minske Romanas Besmertnas mano, kad Baltarusijos valdžia savo veiksmais nuteikia žmones prieš save. Kartu jis konstatavo, kad Baltarusijos „parlamentas paralyžiuotas, vyriausybė niekaip nesusijusi su juo, viskas priklauso nuo vieno žmogaus ir nedidelės grupės jam artimų asmenų“.

* * *

Buvusio kandidato į prezidentus Andrejaus Sanikovo vadovaujamo pilietinio judėjimo „Europietiška Baltarusija“ aktyvistė Irina Petrova pašalinta iš Baltarusijos valstybinio pedagoginio universiteto trečiojo kurso. Pasak merginos, dėstytojai padarė visa, kad ji negautų įskaitos dėl aktyvios politinės veiklos opozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų