REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos ligoninėje nuo alkoholizmo gydomas vyras išgėrė 6 butelius alkoholio pagrindu pagamintos dezinfekcinės priemonės rankoms plauti. Sekmadienį „Medical Journal of Australia“ paskelbtame laiške gydytojai teigia apstulbę, kai sužinojo, kad vyras išgėrė šešis 375 mililitrų talpos butelius dezinfekcinės priemonės rankoms plauti. Tuomet alkoholio koncentracija jo kraujyje siekė 0,271 proc. Tai penkis kartus daugiau nei 0,05 proc. riba, kuriai esant Australijoje dar galima vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Alfredo ligoninės Melburne vidaus ligų gydytojas Michaelis Oldmeadow teigė, kad nors tai ne pirmas panašaus pobūdžio incidentas, šis buvo pats rimčiausias. Anot jo, vyrui pasisekė, kad liko gyvas, rašo telegraph.co.uk.

REKLAMA

„Mus nustebino tai, kad jis tą daiktą išgėrė. Tai siaubinga. Gelisturėtų būti labai neskanus“, – mediką cituoja „Australian Associated Press“.

Dezinfekcinę priemonę išgėręs 45 metų vyras buvo gydomas nuo alkoholio vartojimo sukelto gastrito. 66 proc. gelio sudaro etanolis.

Prieš tris dienas į ligoninę paguldytas vyras staiga pasidarė mieguistas. Kai seselės jo lovoje aptiko tris tuščius dezinfekcinės priemonės buteliukus, jis prisipažino gelį išgėręs ir sutiko pasitikrinti blaivumą,

REKLAMA
REKLAMA

Kada šis incidentas nutiko, neaišku, tačiau M. Oldmeadow ir trys jo kolegos laiške tvirtina, kad per pastarąjį pusmetį dezinfekcinės priemonės išgėrė dar trys pacientai.

Anot jų, šie įvykiai parodė, kad šių priemonių buteliukai ligoninėse turėtų būti pritvirtinti prie sienų, kad juos būtų galima papildyti, bet nebūtų galima išimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų