REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio naktį Šiaulių tardymo izoliatoriuje kilo maištas: suimtieji pradėjo strypais daužyti kamerų duris, kelti triukšmą, pro kamerų langus mėtyti asmeninius daiktus. Iš kamerų į koridorių išsiveržė apie pusantro šimto suimtųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaigoje buvo paskelbtas aliarmas, imta veikti pagal ypatingų situacijų įstaigoje planą — informuotos specialiosios tarnybos, sustiprinta įstaigos apsauga, iškviesti laisvi nuo tarnybos pareigūnai, kreiptasi į viešojo saugumo pajėgas.

REKLAMA

Policijos pareigūnai organizavo izoliatoriaus išorės apsaugą. Apie 4 valandą ryto izoliatoriaus pareigūnai pilnai perėmė pastato kontrolę, visi izoliatoriuje laikomi sulaikytieji grąžinti į kameras.

Į Šiaulių tardymo izoliatorių atvykus gausioms laisvų nuo tarnybos pareigūnų pajėgoms ir nuodugniai įvertinus situaciją, buvo atkurta viešoji tvarka ir izoliuoti neteisėtus veiksmus organizavę ir juose dalyvavę suimtieji, atliktas suimtųjų patikrinimas ir kamerų kratos.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl įvykio Šiaulių tardymo izoliatoriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl laisvės atėmimo įstaigos darbo dezorganizavimo.

Kardomųjų maištas galimai susijęs su nuo šio mėnesio 13 dienos įstaigoje paskelbta bado akcija, kurioje nuo pirmųjų jos dienų dalyvavo per 180 kardomųjų.

Nevalgydami valdiško maisto kaliniai teigė norintys atkreipti valdžios dėmesį į, pasak jų, netinkamas sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų