REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) pirmadienio popietę avariniu būdu leidosi bendrovės „Small planet Airlines“ (buvusi „flyLAL Charters“) orlaivis  su 153 keleiviais.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Egipto (Hurgados) skridęs orlaivis avariniu būdu nusileido Tarptautiniame Vilniaus oro (TVOU) uoste 15.31 val.

REKLAMA

„Lėktuvo įgulai kilo įtarimų dėl elektrinės važiuoklės techninės būklės. Apskridusi papildomą ratą orlaivio įgula nusprendė leistis. Pilotams pagalbos prireikė, kadangi nepavyko įtraukti važiuoklės skydelio“, – teigė TVOU atstovė Sandra Šiaulienė.

Leistis avariniu būdu nuspręsta, kai prietaisai užfiksavo galimą priekinės važiuoklės gedimą.

Lėktuvu skrido 153 žmonės, iš jų 18 vaikų ir 2 kūdikiai. Ugniagesių gelbėtojų pagalba buvo atšaukta, tačiau du medikų ekipažai budėjo, kol išlips visi keleiviai. Pasak K. Aurylos, lėktuvas tikrinimas, ieškoma gedimo.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo „Balsas.lt“ kalbinta lėktuvo keleivė pasakojo: „Skrydis buvo sklandus, tik jau leidžiantis – lėktuvui būnant virš Saulėtekio ir Antakalnio mikrorajonų - pilotui pabandžius nuleisti važiuoklę, ši neišsiskleidė. Mums per radiją buvo pranešta, kad po 10 minučių bus dar kartą pabandyta nusileisti. Lėktuvas buvo nutupdytas pačiame Vilniaus oro uosto pakraštyje, kur atvyko ir specialiųjų tarnybų automobiliai.“

Pasak keleivės, vėliau lėktuvas buvo nutemptas arčiau oro uosto, o žmonės saugiai išlaipinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Panikos nebuvo, keleiviai žinią apie leidimąsi avariniu būdu sutiko ramiai, kai kurie juokavo, kad tai veikiausiai pokštas“, – įspūdžius pasakojo mergina.

Vėliau Vilniaus oro uostas išplatino pranešimą, kuriame rašoma:

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste 15.31 val nusileido turintis nedidelį gedimą orlaivis, skridęs iš Hurgados. Orlaivis priklauso oro linijoms „Small Planet Airlines“, jo skrydžio numeris LLC3206.

Lėktuvo įgulai kilo įtarimas dėl važiuoklės techninės būklės. Įsitikinus, kad važiuoklė sėkmingai išsiskleidė, orlaivis leidosi Vilniaus oro uoste. Įgulos prašymu nuo kilimo-leidimosi tako orlaivis buvo nuvilktas į stovėjimo aikštelę.

REKLAMA

Laikantis privalomų saugumo procedūrų, leidžiantis orlaiviui su nedideliu gedimu turi būti iškviestos papildomos gelbėjimo pajėgos: gaisrinės ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Šių procedūrų TVOU buvo laikomasi ir šiandieninės situacijos metu.

Lėktuvo keleiviai sėkmingai išlaipinti, kol kas niekam neprireikė medikų pagalbos. Iš viso lėktuvu skrido 153 keleiviai: 135 suaugusieji, 18 vaikų ir 2 kūdikiai. Nusileidusio orlaivio modelis A320, registracijos numeris - YLLCE, keliamoji galia - 77 t. Orlaivyje iš viso yra 180 keleivių vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų