REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos Taryba pirmadienį Liuksemburge užsienio reikalų ministrų lygiu aptars situaciją Baltarusijoje. Be kita ko, bus svarstomos galimybės imtis naujų sankcijų prieš Baltarusijos valdžią. ES labai nerimauja dėl žmogaus teisių ir demokratijos padėties blogėjimo šalyje. Europos diplomatams ypač didelį susirūpinimą kelia opozicijos persekiojimas ir buvusių kandidatų į prezidentus kalinimas.

REKLAMA
REKLAMA

* * *

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, jog šalies valdžia įvykdė visas TVF sąlygas kreditui gauti. "Nėra priežasčių neduoti kredito - visa, ko reikėjo Tarptautiniam valiutos fondui, mes padarėme, ir netgi dvigubai. Aš neatmetu, kad ten bus politinių priežasčių, kad JAV ir ES užblokuos kreditus", - teigė Baltarusijos vadovas.

REKLAMA

"Duos - ačiū, neduos - tik dėl politinių priežasčių. Bet išgyvensime! Galbūt liepos mėnesį mes ir kitų kreditų atsisakysime", - sakė prezidentas.

Jis taip pat pranešė, kad Minske gali atnaujinti darbą ESBO biuras, kuris buvo uždarytas gruodžio 31 d.

* * *

Šiais metais Baltarusijos vyriausybė planuoja aukcionuose ir konkursuose parduoti 178 įmones. Trys įmonės jau parduotos, varžytinės dėl dar šešių neįvyko, nes nebuvo pirkėjų. Ir tai nenuostabu: kai kurių valstybinių įmonių pardavimo sąlygos tokios, kad investuotojai kažin ar sutiks jas pirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart reikia pažymėti, kad siūlomos įmonės nėra svarbios strateginiu požiūriu. Jau vien ši aplinkybė mažina investuotojų susidomėjimą jų privatizavimu. Be to, įmonių kaina pernelyg didelė, ne visų objektų kontrolinis akcijų paketas priklausytų pirkėjams.

* * *

Praėjusią savaitę Baltarusijoje prasidėjo Teisingumo ministerijos inicijuota neeilinė advokatų atestacija. Ekspertai įsitikinę, jog nors politinių bylų nagrinėjimas teismuose iš esmės baigtas, valdžios spaudimas advokatams ir žmogaus teisių gynėjams didės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Teisingumo ministerijos, atestacijos tikslas - "didinti advokatų atsakomybę už valstybinių funkcijų vykdymą, kad būtų užtikrintos fizinių ir juridinių asmenų teisės ir laisvės, teikiama kvalifikuota teisinė pagalba".

Stebėtojų nuomone, ši atestacija bus advokatų lojalumo valdžiai patikrinimas.

* * *

Baltarusijoje toliau didėja degtinės pardavimas. Šalies Statistikos valdybos duomenimis, šių metų sausio-gegužės mėnesiais palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu degtinės realizavimas išaugo 10,3 procento. Parduota 4 milijonai 664,8 tūkstančio dekalitrų degtinės, jos dalis sudarė 44,3 proc. visų parduotų alkoholinių gėrimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų