REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turistiniai žygiai ir stovyklavimas yra vienas kukliausių aktyvaus laisvalaikio leidimo būdų. Susidaryti įdomų maršrutą ir, susimetus reikiamus daiktus į kurpinę, patraukti žygin, dažniausiai nieko nekainuoja. Šiek tiek išlaidų pareikalauja nebent kelių dienų trukmės kelionė, tačiau į ją galima leistis ir su nedidele suma pinigų. Pateikiame sąrašą originalių idėjų, kaip išsiversti gamtoje, tam tikrus daiktus panaudojant ne visai pagal tikrąją paskirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Universalios replės gali praversti kaip nebloga puodų laikyklė.

Nailoninė virvė gali būti naudojama vietoj batų raištelių.

Didelis plastikinis krepšys su užtrauktuku, pripūstas oro – puikus pagalvės pakaitalas.

Kai lauke šalta, plastikinis butelys gali atstoti lauko tualetą (tokiu atveju jums nereikia eiti toli nuo savo miegmaišio). Laikykite jį lauke, už palapinės kampo.

REKLAMA

Pasiimkite su savimi keletą nereikalingų vienodo dydžio medinių kaladėlių, kurias vėliau galėsite panaudoti, norėdami ką nors paaukštinti, tarkime, sulankstomą lovą.

Senos dušo užuolaidos – puikus brezento pakaitalas tarp žemės ir palapinės dugno.

Padarykite degtukus atsparius vandeniui, pamirkydami juos nagų lake.

Degtukai taip pat tampa atsparūs drėgmei šiek tiek pamirkyti žibale.

Paruoškite pakuras pripildę popieriaus pagrindu pagamintus vienkartinius puodukus pjuvenomis ir įpylę ten šiek tiek žibalo.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis grandinės ir metalinė, į S formą sulankstyta pakaba, leis jums pakabinti žibintą stovyklavietei apšviesti ten, kur jūs norite, ir toliau nuo šešėlį metančių medžių šakų.

Baterijas laikykite plastikinėse dėžutėse nuo vaistų.

Tos pačios vaistų dėžutės puikiai tinka nešiotis degtukams, taip apsaugant juos nuo drėgmės.

Tiesą sakant, minėtosios vaistų dėžutės tinka kone bet kokios rūšies smulkių daikų laikymui.

Skraidanti lėkštė puikiausiai pravers papildant vienkartinių indų atsargas.Vienkartinę lėkštę su karštu turiniu patalpinę į skraidančiąją, apsisaugosite nuo nusideginimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuskalbta vilna puikiai tinka pakuroms.

Vandenį laikykite gertuvėje, apvynioję folija – dėl pastarosios vanduo liks vėsus.

Kai baigsite stovyklauti ir pakuositės daiktus atgalios, drėgną šepetėlį, šlapią veido rankšluostį bei varvantį muilą prieš dėdami į kuprinę įvyniokite į foliją, ir šie daiktai nesušlapins šalia įdėtųjų.

Kad apsaugotumėte žibinto baterijas nuo netikėto išsikrovimo (jei pastarasis netyčia įsijungtų žygiavimo metu), įdėkite jas atbulomis.

Kad apsaugotumėte pėdas nuo pūslių, ištepkite sausu muilu vidinę antros kojinių poros pusę

ties kulnu ir po pirštais. Neškitės gabalėlį muilo ir kai pajusite, kad kojos darosi opios – pabandykite.

REKLAMA

Jeigu vidine apelsino žievelės puse patrinsite veidą, rankas ir kojas, prie jūsų nelįs uodai.

Suvyniokite žvejojimo įrankius į foliją, ir valas nesusiraizgys, o kabliukai bus apsaugoti nuo rūdžių. Folija iškloję įrankių dėžę galite nuo rūdžių apsaugoti ir visus ten esančius įrankius.

Kad panaikintumėte priplėkusį gertuvės kvapą, įdėkite į ją tris kepimo sodos šaukštelius ir įpilkite šlakelį vandens. Šiek tiek suplakite, palikite nejudinamą bent valandai, o tuomet išplaukite.

Plastikinis geriamo vandens butelys, nupjautas ties patogiu aukščiu, gali puikiai funkcionuoti kaip indas. Jei nupjautas kraštas – aštrus, galite jį nulyginti švitriniu popieriumi.

REKLAMA

Neišmeskite popierinių rankšluosčių bei tualetinio popieriaus tūbelių pastariesiems pasibaigus – prikimškite juos senų laikraščių ir naudokite kaip pakuras.

Skirtingiems maisto produktams laikyti naudokite užsegamus polietileninius maišelius, tik prieš keliaudami nepamirškite įsitikinti, jog šie – tvirtai uždaryti.

Šiurkštaus paviršiaus lipnią juostelę tokioje kelionėje galima naudoti kone viskam, ką tik reikia pataisyti. Ji tinkama užlopyti palapinei, pastarosios stulpeliams suklijuoti, kur nors prilipinti užrašams ar tvarkaraščiui, suklijuoti nelauktai išsižiojusius batus, prie palapinės prieangio priklijuoti tinklus nuo uodų ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų