REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po oficialaus festivalio atidarymo Šv. Jonų bažnyčioje, vyks antrasis atidarymas prie „Baltojo tilto“, kur vyks studentiška vakaronė miestui ir festivalio dalyviams. Lietuvos studentai dainomis sveikins svečius iš Estijos ir Latvijos. Bus pristatyti nauji ir šiuolaikiški chorų formatai, plačiausios žanro galimybės, naujovės ir tendencijos – muzikinė šventė visam miestui ir patiems festivalio dalyviams. Šventę lydės dvigubas lazerių šou: prie Neries išaugs gyva dviejų šimtų kvadratinių metrų vandens siena ant kurios vyks spalvingas lazerių šou, o Neries pakrantę nušvies ant dūmų formuojamos lazerių instaliacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Muzika ir lazeriai – vieno pasirodymo dalis

Prie Baltojo tilto esančioje pievoje, kurią kiekvieną dieną nusėja šimtai poilsiaujančių vilniečių, birželio 24 d. bus kuriama lazerių muzika. Galingu vandens siurbliu siurbiant vandenį iš Neries bus suformuota dvidešimties metrų pločio, dešimties aukščio ir kelių metrų storio vandens užsklanda, ant kurios keturiasdešimt penkias minutes mirguliuos trimatės lazerinės instaliacijos. Kietakūnis RGB lazeris turintis apie dešimties milijonų spalvų paletę ant vandens ekrano pieš kompiuterinės grafikos vaizdus akompanuodamas gyvai „Gaudeamus“ muzikai. Savo ruožtu dūmuose trimis lazeriais bus paišomos erdvinės figūros suderintos su muzika. Specialios programos pagalba, pritardamas muzikai lazerį gyvai valdys kompozitorius, tad muzika ir vaizdas susilies į vientisą šou. Vandens sienai tiekiamas vanduo nutekės atgal į Nerį, savo ruožtu, filtrais apsaugotas siurblys nepakenks upės gyvūnijai.

REKLAMA

Verta paminėti, jog šventę papuošiantys lazeriniai projektoriai bei visa pagalbinė technika jau eilę metų yra gaminami Lietuvoje. Lietuviški lazeriai atitinka visus pasaulinius standartus, o studentų muzikos ir šokių šventėje „Gaudeamus“ šviečia jau antrą kartą. Tiesa, prieš dvyliką metų vykusiame festivalyje nebuvo kuriama vandens siena, ir lazerių technologijos nebuvo tokios pažengusios. Dabar visą keturių lazerių pasirodymui reikalingą techniką gali transportuoti ir valdyti vienas žmogus, o tada vienas lazeris sverdavo apie 200 kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaudeamus“ – po dvylikos metų vėl Lietuvoje

Studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“ prasidėjo Estijoje 1956 m. Nepaisydami sunkumų bei draudimų, studentų chorai kas ketverius metus susiburdavo draugėn, ir ilgainiui „Gaudeamus“ tapo nuolatine trijų Baltijos valstybių tradicija.

Daugiau nei pusšimtį metų nesilpstantis  tradicinis studentų festivalis į Lietuvą grįžta po dvylikos metų pertraukos. Šiemet šventėje dalyvaus 4500 studentų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Gausus renginys išplis per visą Vilniaus miestą, o jungtinis dainų, šokių ir muzikos šventės finalas įvyks Kalnų parke.

Visam Joninių savaitgaliui Vilnius bus įrėmintas muzikiniame trikampyje: Baltasis tiltas – Rotušė – Kalnų parkas. Nuo penktadienio mieste skambės įvairūs festivalio renginiai, o sekmadienį tradicinės šventės dalyvių eisena nuo Baltojo tilto nuves į Kalnų parką, kur 17 val. įvyks didysis „Gaudeamus“ festivalio koncertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų