REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį, birželio 20 d. iškilmingoje ceremonijoje Vilniaus Rotušėje žiniasklaidai buvo pristatyti nauji muzikiniai apdovanojimai. M.A.M.A. arba Muzikos Asociacijos Metų apdovanojimai, anot organizatorių, pretenduoja tapti vienu didžiausių muzikos industrijos renginių.

REKLAMA
REKLAMA

„Laikas mums baigti muzikinę krizę ir imtis ryžtingų priemonių. Turime organizuoti tokį festivalį, kad apie mus kalbėtų netik kai apie krepšinio šalį. Turime daugybę talentų, kurie visiškai pasimetę tarp mažyčių festivalių, mėgėjiškų koncertų. Jiems reikia parodyti didžiąją sceną. Tam ir yra M.A.M.A.“ ‒ sakė vienas iš apdovanojimų organizatorių Algirdas Kaušpėdas.

REKLAMA

Kaip ir dera tokio pobūdžio renginiams, M.A.M.A. iškilminga apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyks ateinančių metų pradžioje ‒ 2012 m. sausio 8 d. Baigiamąją ceremoniją ketinama surengti vienoje iš didžiųjų Lietuvos salių. Anot organizatorių, Europos krepšinio čempionatui buvo pastatytos dar kelio didžiulės arenos, todėl erdvių dideliems šou projektams ir koncertams dar padaugėjo. Planuojamas didžiulio masto renginys, todėl vyksta derybos su Vilniaus ir Kauno salėmis.

REKLAMA
REKLAMA

M.A.M.A. apdovanojimai bus visiškai naujas projektas, kurį rengia septynių žmonių grupė. Iniciatoriai – Rolandas Skaisgirys ir Saulius Urbonavičius-Samas, dainininkas Marijonas Mikutavičius, muzikos grupių vadybininkai ir reginių organizatoriai Gytis Jagminas ir Martynas Tyla. Prie šios grupės, brandinusios idėją steigti prestižinius muzikos apdovanojimus Lietuvoje, prisijungė dainininkai Algirdas Kaušpėdas ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Anot S. Urbonavičiaus, tokia tarybos sudėtis dar keisis. „Mes, aišku, pakviesime į šitą asociaciją daugybę profesionalių muzikos kūrėjų, atlikėjų ir visų kitų, kad galėtume pagaliau susiburti į asociaciją, kuri galėtų būti jėga atstovaujant muzikos ir šou pasaulį. Kad, kaip normaliame, civilizuotame pasaulyje, nuspręstume, kaip geriausiai tai padaryti – išrinkti mūsų geriausius“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tokio renginio poreikį Lietuvos muzikos scenai, projekto iniciatoriai ir rengėjai kalbėjo be užuolankų, anot jų, M.A.M.A. – reikalinga kaip oras. „Muzikos apdovanojimai, kurių mes buvome netekę jau keletą metų tai bene pats reikalingiausias spyris į užpakalį arba paskata bet kokio lygio muzikantams, kažko siekt, įrašinėt, kažką rodyt. Internetas šiais laikais dažnai atima iš mūsų vidinį pasitenkinimą – viskas nuplaunama „empetrioškėmis“ ir padarytas darbas, įrašytas tau pačiam lieka nelabai sugrįžęs. Apdovanojimuose su mielu noru dalyvauju tam, kad padėčiau juose atsirasti kitokios, nepopuliarios muzikos atstovams. Tokią matau savo misiją“, ‒ sakė G. Liaudanskas-Svaras.

REKLAMA

Į naujuosius apdovanojimus pretenduos visi geriausi pop, rock, hip-hop, elektroninės muzikos kūrėjai ir atlikėjai. Apdovanoti ir pagerbti bus dainininkai ir grupės, taip pat muzikos prodiuseriai, vaizdo klipų kūrėjai. „Labai tikiuosi, kad ten pamatysime grupes ir atlikėjus, kurie yra super gyvi, aktyvūs, bet dėl tam tikrų priežasčių stokojantys dėmesio. Norime apdovanoti kuo įmanoma objektyviau, pagrindinis mūsų tikslas – kad tai nebūtų kažkoks konjunktūrinis dalykas, mūsų neveiktų kažkokios įtakos sferos, kad tai nebūtų draugų sambūris, kurie nusprendė apdovanoti vienas kitą. Tikimės visos muzikantų bendruomenės palaikymo“, ‒ sakė M. Mikutavičius.

REKLAMA

M.A.M.A. laimėtojus rinks muzikos profesionalų komisija. „Bus pakviesti patys ryškiausi muzikos profesionalai. Planuojame nuo 80 iki 100 žmonių, taigi tai bus didelė skirtingų nuomonių žmonių grupė, kuri balsuos ir rinks nugalėtojus. Nominacijos ne visuomet bus tos pačios, dėl to, kad ne visad yra ką apdovanoti. Aišku, tautos nepaliksime nuošalyje, publika tikrai turės progą pasisakyti, kas jų manymu, yra geriausi“, ‒ komentavo S. Urbonavičius-Samas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų