REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už interneto vardų sistemos priežiūrą atsakinga organizacija ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) priėmė sprendimą leisti  registruoti aukščiausiojo lygmens interneto domenus, sutampančius su įmonių užregistruotas prekės ženklais, pranešė AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad bendrovės už tam tikrą mokestį galės įsigyti nuosavas interneto vardų zonas, pavyzdžiui, .microsoft ar .google. Iki šiol jos „glaudėsi" kituose aukščiausiojo lygmens domenuose, pavyzdžiui, .com ar .net.

REKLAMA

Manoma, kad po tokio ICANN sprendimo nuosavus aukščiausiojo lygmens domenus nuspręs įsigyti daugelis stambių kompanijų. ICANN direktorių tarybos atstovas Sebastienas Bachollet pareiškė, kad ICANN jau yra pasiruošusi naujųjų domenų įvedimui ir teisinių keblumų neturėtų būti.

Nuosavą aukščiausiojo lygmens domeną įsigyti nutarusios bendrovės už paraišką turės sumokėti 185 000 JAV dolerių ir privalės įvykdyti tam tikrus ICANN iškeltus reikalavimus. Privačių asmenų ir pavienių verslininkų paraiškos nebus nagrinėjamos, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų