REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį, birželio 19 d. sostinės „Forum Palace“ rūmuose įvyko TV3 projekto „Tu gali“ šokti finalas. Didžioji arena buvo sausakimša – užimtos visos sėdimos, stovimos vietos bei visi turėklai. Finale dėl nugalėtojo vardo susikovė keturi šokėjai – Airida, Airidas, Sandra ir Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaras prasidėjo prisistatymo šokiu, kuriame dalyvavo ir buvę dalyviai. Septynios poros pademonstravo, kad projekte praleistas laikas buvo ne veltui – šiuolaikinio šokio kompozicijoje buvo daug baleto elementų, taip pat ir modernaus šokio judesių. Natūralu, kad dešimt savaičių praleidę draugę šokėjai pradėjo justi vienas kitą ir kaip grupė.

REKLAMA

Prieš finalą komisija linkėjo dalyviams nenustoti šokti toliau. „Linkiu, kad jiems užtektų jėgų atidaryti tuos dangaus vartelius“, – itin lyriškai buvo nusiteikęs Jurijus Smoriginas.

Pirmąjį šokį visi keturi pretendentai atliko kartu. Tai buvo rytų kovos menų inscenizacija, o visi šokėjai atrodė lyg atėję tiesiai iš filmo „Gatvės kovotojas“.

Vaikinų ir merginų porų pasirodymai

Vakarą pratęsė vyriško dalyvių duetas – Airidas ir Tomas. Fone grojant klasikinei muzikai jie atliko itin jausmingą, švelnios plastikos šokį. „Labai gera matyti žmonės, kurie šoka ir atrodo, kad jie neliečia kojomis žemės“, – sakė Dainius Žebrauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Merginos savo ruožtu buvo gerokai agresyvesnės. Itin ekspresyvų Sandros ir Airidos šokį bene geriausiai galima buvo apibūdinti skambančios muzikos priedainyje girdimu žodžiu „bionic“. „Airida nepalypėjo pakankamai ir nepasiekė Sandros lygio“, – komentavo J. Smoriginas.

Solo pasirodymai

Pirmuoju solo pasirodymu visus nustebino Airida. Itin hip–hop stilių mėgstanti mergina finalo vakarą atrodė atsipalaidavusi nuo savo įpročių – jos šokis buvo modernaus baleto kompozicija. Tuo tarpu Airido šokis užkaitino daugelio salėje susirinkusių merginų kraują. Pusnuogis, su darbiniu kombinezonu, vaikinas sušoko atvirai seksualų viliotinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sandros solo pasirodymas buvo puikus pavyzdys, kaip šokiu įmanoma išreikšti dvasios ieškojimų , apmąstymų būseną. „Esi tas, žmogus, kurį galima vadinti šokėju“, – komentuodamas jos pasirodymą D. Žebrauskas nesulaikė ašarų.

Septynerius metus „Žuvėdros“ kolektyve praleidęs Tomas savo pasirodyme atrodė taip, lyg visą tą laiką būtų šokęs hip–hop'ą. „Man patinka tavo meilė šokiau, bet turi tobulinti kūną, jis klysta“, – sakė J. Smoriginas.

Mišrių porų pasirodymai

Airidai su Airidu finalo vakarą teko šokti pasadoblį. Šokis atrodė techniškai tvarkingas, tačiau iki tol matytos išraiškos ir laisvės trūko.Anot J. Sodytės, Airidui greičiausiai pritrūko šiam šokiui reikalingos didelės aistros amplitudės.

REKLAMA

Tomas ir Sandra šokdami ča–ča akivaizdžiai jautėsi daug geriau. Netgi roko muzika jų pasirodyme atrodė porai puikiai pasirodyti. „Aš, Jurijus Smoriginas, skelbiu Sandrą šio projekto nugalėtoja“, – J. Smoriginas buvo itin arogantiškas.

Iš naujo sudėliojus poras, Sandra ir Airidas jau šoko hip–hop'ą. Tiesa, siužetas buvo itin nuotaikingas – du benamiai, kovojantys dėl vyno butelio. „Mes lietuviai, tik tiek ir sugebame“, – juokavo D. Žebrauskas.

Visai kitokia nuotaika spinduliavo Airidos ir Tomo šokis. Modernus poros šokis buvo tikros meilės istorija. „Pamatėme Airidos naują kelią, ji parodė itin švarią kūno liniją, dvasingumą“, – sakė J. Smoriginas.

REKLAMA

Prieš rezultatų paskelbimą savo šokių žingsnelius pademonstruoti progą gavo ir visi projekte dalyvavę choreografai.

Komisija įtakos rezultatams neturėjo. Susumavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad „Tu gali šokti“ projektą laimėjo Tomas. Antrąja vieta teko tenkintis Sandrai, trečiąja – Airidai. Paskutinis publikos vertinimu, liko Airidas.

Po finalo kalbintas Tomas dėkojo žiūrovams už tokį palaikymą. „Galbūt netgi ne aš buvau vertas, tačiau jei jau taip nusprendėte – ačiū jums“, – sakė projekto laimėtojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Tomo, prieš finalą su jis sukirto lažybų su kirpėju dėl to, kad jam nepavyks laimėti. „Dabar teks turėti su juo reikalų. Jau šiek tiek apskuto, tikiuosi tuo ir apsiribos“, – juokėsi Tomas.

Paklaustas apie tai, kam skirs laimėtus penkis tūkstančius eurų vaikinas sakė, kad dalį pinigų gražins tėvams. „Kelionės į Vilnių atsiėjo labai brangiai, dabar reikia, kad atsipirktų. Kažkiek pinigų bus skirta mano šokių įgūdžiams tobulinti. Taip pat ir sutvarkyti šukuosenai, jei kirpėjas manęs nepagailės“, – vis dar apsvaigęs po pergalės kalbėjo Tomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų