REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manote, kad tokios garsios ir sėkmingos kompanijos kaip „Google“ rengia ypač sudėtingus darbo pokalbius? Bent 20 firmų kandidatus persijoja per dar smulkesnį rėtį, rašo Fins.com.

REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijoje įsikūręs tinklalapis Glassdoor.com, rašantis apie darbo kultūrą, atliko tyrimą ir išrinko 20 įmonių, kuriose norintys dirbti kandidatai turi įveikti sudėtingiausius išbandymus. Įmonės buvo vertinamos analizuojant vartotojų komentarus ir lyginant skirtingų įmonių taikomas atrankos priemones.

REKLAMA

Reikliausios įmonės būsimiems darbuotojams rengia kelių etapų darbo pokalbius su galvosūkiais, techniniais klausimais ir sudėtingomis situacijomis.

Dvidešimtuke rasite ne tik visame pasaulyje garsių įmonių, bet ir kompanijų, kurios gali jus nustebinti. Sąrašo viršuje atsidūrė konsultancinė firma „McKinsey“, antroje vietoje – „Jane Street Capital“, trečioje – puslaidininkių gamintojas „Cree Inc“. Tokie gigantai kaip „British Petroleum“ (10 vieta), „Procter & Gamble“ (12 vieta) , „Bridgewater Associates“ (16 vieta) ar  „Amazon.com“ (18 vieta) išsirikiavo už jų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp sudėtingiausias atrankas rengiančių įmonių nepateko tokie technologijų milžinai kaip „Google“ bei „Apple“. Tai gana netikėta, nes šios įmonės dalyvauja aršioje konkurencinėje kovoje, tad jose norintys dirbti kandidatai tikisi ypač sudėtingų išbandymų ir netikėtų darbo pokalbių.

„Žudantys“ pokalbiai didelėse ir mažose įmonėse atskleidžia atmosferą būsimajame darbe, teigė sąrašą sudariusio tinklalapio atstovė Samantha Zupan. „Spaudimas yra perkeliamas jau į darbo pokalbį. Turite ateiti apsiginklavęs informacija ir taip plačiai atmerktomis akimis, kaip tik galite“, – tvirtino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonės, rengiančios sudėtingiausius darbo pokalbius:

1. McKinsey & Co.

2. Jane Street Capital

3. Cree

4. Bain & Co.

5. Boston Consulting

6. Palantir Technologies

7. Teach for America

8. A.T. Kearney

9. Red Ventures

10. British Petroleum

11. ZS Associates

12. Procter & Gamble

13. Salesforce.com

14. Altria

15. Oliver Wyman

16. Bridgewater Associates

17. Stryker

18. Amazon.com

19. eBay

20. Gallup

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų