REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smiltynėje be leidimų išdygę atrakcionai turi būti išmontuoti – taip sako Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovai. Tuo metu Klaipėdos savivaldybės valdininkai skėsčioja rankomis. Esą pagal mieste galiojančią tvarką išnuomotame ar privačiame sklype leidimų tokiai veiklai nereikia, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkvežimiai su atrakcionų įranga Smiltynėje išsirikiavo prieš kiek daugiau nei savaitę. Leidimo tokiai veiklai UNESCO saugomoje teritorijoje verslininkai į savivaldybę nesikreipė. Valdininkai tikina, kad to daryti jie ir neprivalėjo.

REKLAMA

„Šiuo metu pagal Klaipėdos mieste galiojančias taisykles, jeigu yra sklypas, kuris, kur yra išnuomotas, arba privačiame sklype, leidimų iš savivaldybės kaip ir nereikėtų. Bet ankstesnėse situacijose tiesiog jie geranoriškai kreipdavosi ir tas leidimas būdavo išduodamas“, – sako Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Tuo metu Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovas Tomas Tukačiauskas teigia, kad gauti jų institucijos leidimą verslininkai privalėjo, tačiau kreipėsi tik tada, kai atrakcionai jau rikiavosi Smiltynėje. Jiems buvo nurodyta iki šios savaitės pabaigos įrenginius išmontuoti, kitaip verslininkus žadama bausti už nelegalią nesudėtingų statinių statybą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad apskritai negalėtų būti atrakcionų Smiltynėje ar kur kitur. Tiesiog manome, kad galbūt jie galėtų būti kitokios išraiškos ir galbūt kitose vietose, pavyzdžiui, miško aikštelėje. Ten nesimatytų, tiesiog taip skaudžiai ar atvirai darkoma aplinka“, – sako T. Tukačiauskas.

Pagrindinė Kuršių nerijos vertybė, anot T. Tukačiausko, yra išskirtinė gamta ir šviečiančios, triukšmingos karuselės jos negali užgožti.

Uostamiesčio valdininkai po šio įvykio žada kuo skubiau keisti galiojančias taisykles, kad leidimus tokiai veiklai gauti būtų privalu visiems.

Asta KAŽUKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų