REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 projekto „Tu gali šokti“ finalas – jau šį sekmadienį. Kol laimingasis šokėjų ketvertukas intensyviai repetuoja ir psichologiškai ruošiasi svarbiausiam savo pasirodymui, „Tu gali šokti“ teisėjai gali atsikvėpti. „Gal ir gerai, kad neturime lemiamo balso finale“, – sako Jūratė Sodytė. Pasak teisėjos, skausmingiausia – atsisveikinti su iškritusiais šokėjais: „Kai tai reikėjo daryti pirmą kartą, maniau, ilgainiui apsiprasiu, tačiau, patikėkit manimi, kaskart užplūsta jausmai.“

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų trijulė kaip susitarusi tvirtina, kad šis projektas – jiems ypatingas. „Kaip tik čia supratau, jog mūsų choreografai – visa galva aukštesni, nei aš įsivaizdavau iki šiol“, – prisipažįsta choreografas Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas. Pasak jo, „Šok su manimi“ dalyviai turi didžiulį potencialą: „Neabejoju, kad subūrus abiejų sezonų šokėjus ir suorganizavus grandiozinį komandos turą po Lietuvą, pasisekimas būtų garantuotas.“

REKLAMA

Baletmeisteris Jurijus Smoriginas teigia, jog „Tu gali šokti“ yra ne kas kita, kaip edukacinis projektas: „Lietuvai tokių projektų labai reikia! Ne veltui amerikiečiai kadaise sugalvojo, kad šokis gali turėti auklėjamąją funkciją, ir taip sugebėjo iš gatvės ištraukti besibastančius vaikus!"

Teisėjas atviras: „Mūsų šalyje pirmoji religija yra krepšinis, o kur jis – ten ir alkoholis. Nesvarbu ar laimim, ar pralaimim, – reakcija būna absoliučiai vienpusiška – agresija. Daužom ir iš liūdesio, daužom ir iš džiaugsmo. Tuo tarpu šokis kelia teigiamas emocijas, jis kuria pozityvią energiją!“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teisėjų, jų užduotis – skelbti verdiktus projekte – buvo psichologiškai sunki. „Mes visi siekiame to paties tikslo – padėti tobulėti, tačiau kritiką išsakyti sudėtinga, nes su šokėjais esame ne tik projekto dalyviai, bet ir kolegos. Privalome atsiriboti ir suvokti, jog profesionalas turi mokėti ištarti ‚ne'“, – sako D. Žebrauskas.

J. Smoriginas teigia, kad komentaro išsakymo laikas itin ribotas: „Su pora sakinių aš negaliu nukreipti žmogaus tinkama linkme, parodyti į kurią pusę eiti, todėl tenka tiesiog rėžti tiesą į akis“, – pripažįsta kandžiais komentarais garsėjantis teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ar nešoksiu pats? Na, hiphopą jau sušokau ir įrodžiau – pasiruošimui užtenka ir trijų dienų! Įvaldžius baletą, visi šokiai tampa „žemiau juostos“, – juokiasi Jurijus.

„Man šis projektas – pirmasis ir, manau, liks atmintyje visam gyvenimui, kaip neįkainojama patirtis. Vidine šokėjų stiprybe ir savitaiga aš neabejoju – jie pasirengę viskam! O finalo žiūrovams siūlau aktyviai balsuoti, nelaukiant paskutinio transliacijos momento – juk balsavimo laikas ribotas“, – ragina Jūratė.

Kam atiteks populiariausio Lietuvos šokėjo vardas ir piniginis 5000 eurų prizas – tiesioginėje„Tu gali šokti“ laidoje – šį sekmadienį, birželio 19-ąją, 19.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų