REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį pasibaigus Darbo partijos (DP) prezidiumo posėdžiui, partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys Balsas.lt informavo, kad DP prezidiumas, apsvarstęs situaciją Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, nutarė suteikti laisvę sostinės tarybos DP frakcijai „ir per trumpą laiką dar kartą suderinti galutines pozicijas ir atsakomybes su Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos partneriais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pabrėždamas, kad frakcijos pasitraukimas į opoziciją šiuo metu nėra naudingas nei partijai, nei vilniečiams, DP prezidiumas įpareigojo DP frakciją išnaudoti visas įmanomas galimybes derybose su valdančiosios koalicijos partneriais. Nesant galimybių suderinti derybinių pozicijų, frakcijai suteikiama galimybė trauktis į opoziciją“, – sakė V. Gapšys.

REKLAMA

(Papildyta 20.20) Darbo partijos paskelbtame pranešime teigiama, kad dėl įtemptos situacijos Vilniaus miesto politiniame gyvenime partija pradės konsultacijas su kitomis politinėmis srovėmis. Taip pat DP gali trauktis ir į opoziciją.

Birželio 13 d. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcija nutarė sustabdyti savo dalyvavimą sostinės tarybos valdančiojoje koalicijoje „4+“.

Frakcija kreipėsi į Darbo partijos prezidiumą, prašydama skubos tvarka apsvarstyti tolesnio bendro darbo su Vilniaus miesto valdančiosios koalicijos partneriais galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės meras Artūras Zuokas yra sakęs, kad esąs pasiryžęs su „darbiečiais“ diskutuoti dėl nuomonių skirtumo.

Dabartinę A. Zuoko koaliciją „4+“ sudaro 27 nariai: 12 – iš A. Zuoko ir Vilniaus koalicijos, 8 – „darbiečiai“, 5 – socialdemokratai ir 2 – Rusų aljanso atstovai.

Opozicijai priklauso 10 konservatorių, 9 Lietuvos lenkų rinkimo akcijos atstovai ir 5 Tvarkos ir teisingumo partijos politikai.

Visuomeninio judėjimo „TAIP“ lyderis A. Zuokas Vilniaus meru tapo balandžio 19–ąją. Jo kandidatūrą palaikė 26 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai.

Darbo partija - kryžkelėje

ES lėšos gali atsidurti DP rankose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų