REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio naktį Šalčininkų punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuojamą automobilį "Audi A4", kurį jis įsigijo Lietuvoje ir kuris, įtariama, vogtas Prancūzijoje. Su vogtomis ir dažniausiai Lietuvoje pirktomis mašinomis savo namų šiemet nepasiekė jau daugiau kaip trisdešimt baltarusių.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Šalčininkų kontrolės punkte patikrino į Baltarusiją išvykstančio automobilio "Audi A4" prancūziškais numeriais ir jo vairuotojo, 42-ejų baltarusio, dokumentus.

REKLAMA

VSAT pareigūnai nustatė, kad ši 2003 m. laidos mašina kaip vogta Prancūzijoje yra ieškoma nuo šių metų vasario pabaigos. Baltarusis nurodė, kad "Audi A4" nusipirko Tauragėje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar jo realizavimo Varėnos pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Baltarusį VSAT pareigūnai po apklausos paleido. "Audi A4" saugoma Tribonių užkardoje.

Šis vyras yra vienas iš daugiau kaip trisdešimties Baltarusijos piliečių, kuriuos pasieniečiai sulaikė, kai šie į savo šalį vyko su, įtariama, vogtais automobiliais, daugumą kurių nusipirko Lietuvoje.

VSAT duomenimis, iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 108 automobilius, kurie, įtariama, buvo vogti. 62 tokie automobiliai sulaikyti pasienyje su Baltarusija, iš jų 32 mašinas namo vairavo šios šalies piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų