REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąjį 2011 metų ketvirtį Lietuvoje įsteigta rekordiškai daug – 2604 naujos įmonės. Tai – net 35 proc. daugiau nei per pirmąjį 2009 metų  ketvirtį ir 17 proc. daugiau nei  per tą patį laikotarpį 2010 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 6 tūkst.  potencialių būsimų verslininkų apsilankė Ūkio ministerijos ir VšĮ „Versli Lietuva“ organizuotuose verslo skatinimo renginiuose, kuriuose išdalinti 707 nemokami pirmųjų verslo metų paslaugų čekiai. Aktyviausiai renginiuose lankėsi Rietavo, Šiaulių, Šakių ir aplinkinių rajonų gyventojai. Versliausi – Kauno ir Panevėžio renginių dalyviai, iš kurių daugiau kaip po pusantro šimto gavo nemokamus paslaugų čekius.

REKLAMA

„Apžvelgiant pasibaigusio renginių ciklo „Versli Lietuva“ rezultatus, galiu drąsiai sakyti, jog Lietuvos žmonės yra verslūs. Išdalinti pirmųjų verslo metų paslaugų krepšeliai indikuoja apsisprendusių kurti savo verslą žmonių skaičių, tad teoriškai galime sakyti, jog daugiau kaip 700 dalyvių bent jau pabandys kurti savo verslą. Kaip rodo pasaulinė patirtis, žengt pirmąjį žingsnį ir yra sunkiausia“, – sakė VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerėjantys Lietuvos ekonominiai rodikliai rodo, kad verslas atsigauna. Daugėja tokių, kurie verslą nori kurti ne tik dėl pinigų, bet ir dėl geresnės mūsų šalies ateities. „Versli Lietuva“ renginių ciklas parodė, jog noro pradėti savarankišką veiklą tikrai yra – tas džiugina, tiesiog reikia juos paskatinti ir suteikti žinių“, – teigė Ūkio ministras Rimantas Žylius.

Rietave, Šiauliuose, Panevėžyje, Utenoje, Šakiuose, Kaune, Palangoje, Alytuje, Ukmergėje ir Tauragėje įvairių sričių ekspertai, jaunieji ar būsimieji verslininkai ir sėkmingo verslo atstovai skaitė 184 pranešimus. Per visus miestus keliavusioje „Verslo idėjų knygoje“ renginių dalyviai įrašė 43 verslo idėjas. Dalyviai siūlė įkurti Rietave teatrą, vaikų prekių parduotuvę, pastatyt viešbutį virš Nemuno, sintetinę ledo areną ar sukurti lietuviškas taupiąsias elektros lemputes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų