REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos Nacionalinio banko duomenimis, birželio 1 d. šalies  gyventojų indėliai užsienio valiuta sudarė 3,73 mlrd. dolerių. Tai - 650,9 mln. dolerių (14,9 proc.) mažiau negu metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų indėliai nacionaline valiuta gegužę sumažėjo 959,8 mlrd. rublių (9,5 proc.), praneša AFN.

REKLAMA

* * *

Baltarusijos ministrų tarybos nutarimu patvirtintas gamybinės bazės, reikalingos Astravo atominei elektrinei statyti, architektūrinis projektas, praneša vyriausybės spaudos tarnyba.

Statybos sąmatinė vertė 2006 metų kainomis sudaro 498,5 milijardo rublių.

* * *

Baltarusijos Nacionalinio Susirinkimo Atstovų Rūmuose artimiausiu metu bus atnaujintos diskusijos, kokių žygių imtis dėl neteisėto „lenko kortos" naudojimo šalies teritorijoje. Tai pranešė Atstovų Rūmų nuolatinės tarptautinių reikalų ir ryšių su NVS šalimis komisijos pirmininkas Igoris Karpenka.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, artimiausiu metu įvyks jo vadovaujamos komisijos posėdis, kuriame deputatai kartu su suinteresuotų valstybinių institucijų atstovais aptars Konstitucinio teismo sprendimą, kad Lenkijos įstatymas „Dėl lenko kortos" neatitinka tarptautinės teisės principų ir normų.

I. Karpenka pabrėžė, kad šiuo klausimu gali būti bendradarbiaujama ir su kitomis šalimis, kurioms taip pat kelia nerimą „lenko kortos" išdavimas jų piliečiams, pavyzdžiui, su Lietuva, Latvija, Ukraina ir Rusija.

* * *

Baltarusija pervedė pirmąją mokėjimo dalį, padengdama įsiskolinimą kompanijai „Inter RAO JES" už patiektą elektros energiją. Tai pranešė oficialus Rusijos kompanijos atstovas Antonas Nazarovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės tolesnio konstruktyvaus bendradarbiavimo su kolegomis baltarusiais", - sakė jis žurnalistams.

Kompanijai artimas šaltinis informavo, kad pervesta suma sudaro trečdalį įsiskolinimo, kuris siekia 1,5 mlrd. Rusijos rublių.

* * *

Baltarusijos Helsinkio komiteto teisės komisijos vadovas Garis Pogoniaila mano, kad iš prezidento Aliaksandro Lukašenkos galima visko tikėtis.

„Tai reali grėsmė. A. Lukašenka bijo bet kokio viešo žmonių nepasitenkinimo pareiškimo, todėl iš jo galima visko tikėtis. Be to, reikia atsižvelgti į tai, kad mes turime reikalą su ligoniu", - pažymėjo jis.

REKLAMA

Teisininkas priminė, jog prezidentas pats sakė esąs pasirengęs panaudoti armiją, kad išsaugotų valdžią, praneša „Belsat".

* * *

Antradienį lankydamasis viename iš šalies kolūkių, A. Lukašenka pareiškė netoleruosiąs jokių streikų ir nesankcionuotų protesto akcijų.

„Žmonės internete kurstomi - pirmyn, streikuokime pasienyje... Tai aš žiūrėsiu, žiūrėsiu, o jei kirsiu - tai nespės per sieną perbėgti", - pagrasino Baltarusijos valstybės vadovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų