REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Likus paskutinei pasirengimo Europos moterų krepšinio čempionatui treniruotei trečiadienį Lietuvos rinktinės senbuvė Rima Valentienė tvirtino, kad į viską žvelgia optimistiškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinome, kad varžovės pajėgios, bet žadame nepasiduoti ir rodyti tai, ką galime geriausiai. Reikia tikėti ir kovoti. Tuomet pavyks,“ – tikino 33 metų gynėja.

REKLAMA

– Esate rinktinės senbuvė. Kuo skiriasi ši komanda nuo anksčiau buvusiųjų?

– Visuomet Lietuvos rinktinė pasižymėjo tuo, kad merginos labai draugiškos, supratingi treneriai, gali pasidalyti bet kokiomis problemomis, jos būna automatiškai sprendžiamos. Senbuvės susidraugavo su tomis žaidėjomis, kurios pirmą kartą rinktinėje, yra palaikymas ir abipusis ryšys. Tai pats geriausias derinys, norint iškovoti pergales.

– Apie kokias vietas pačios žaidėjos kalba?

– Apie olimpiadą. Tie patys tikslai – iki penktos vietos.

– Kas pasikeitė komandoje nuo 2009 metų ?

– Nuotaikos, bendras pasirengimas, supratimas, treneriai...

– Kas galėtų imtis lyderės vaidmens šįmet?

– Linkiu visoms žaidėjoms prisidėti. Sunkiausia žaisti su tomis komandomis, kurios neturi ryškių lyderių. 5- 7 žaidėjos, kurios vienodai renka taškus ir lygios pagal kitus statistinius rodiklius – su tokiomis komandomis labai sunku žaisti. Mums to palinkėčiau. Turi visos būti rezultatyvios ir geros gynyboje.

REKLAMA
REKLAMA

– Iš jaunų žaidėjų gali kas tapti turnyro staigmenomis?

– Duok Dieve. Nevardysiu pavardėmis. Jos jaunos ir šiek tiek išsigandę, bet mes jas palaikome. Jeigu jos išeis ir sugebės minutę ar dvi pakeisti lyderes, atsilaikyti gynyboje ir puolime, bus šaunu.

Ketvirtadienį į Europos čempionatą Lenkijoje išskrendančią Lietuvos moterų rinktinę paskutinė paliko Lina Pikčiutė. „Ji tikrai verta buvo vykti su komanda, tačiau šioje pozicijoje turime pakankamai stiprių žaidėjų“, – teigė mūsų šalies nacionalinės komandos strategas Algirdas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vakare Lietuvos krepšininkės paskutinį kartą susirinks į treniruotę, o ketvirtadienį – lėktuvu išskris į Lenkiją. Europos čempionate lietuvės A grupėje žais su turkėmis, rusėmis ir slovakėmis. Turnyras Lenkijoje vyks virželio 18 – liepos 3 dienomis.

Lenkijoje vyksiančiame Senojo žemyno čempionate Lietuvai atstovaus dvylika krepšininkių: Marina Solopova, Aušra Bimbaitė, Agnė Abromaitė, Gintarė Petronytė, Vaida Sipavičiūtė, Giedrė Paugaitė, Milda Sauliūtė, Gabrielė Gutkauskaitė, Rima Valentienė, Mantė Kvederavičiūtė, Eglė Šulčiūtė ir Sandra Linkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų