REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nelegalią migraciją užkardantiems pasieniečiams Kauno automobilių turguje įkliuvo penki mašinų pirkėjai - 4 kazachai ir kirgizas. Visi šie užsieniečiai Lietuvoje buvo pasibaigus jų vizų galiojimų laikui.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kauno nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės poskyrio pareigūnai atliko reidą Kauno automobilių turguje Taikos prospekte.

REKLAMA

Dokumentų kontrolės metu pasieniečiai sulaikė keturis Kazachstano piliečius ir kirgizą, kurių amžius - nuo 27 iki 33 metų. Paaiškėjo, kad šie užsieniečiai Lietuvoje buvo neteisėtai.

Nustatyta, kad trumpalaikes Šengeno vizas vyrai gavo ir į Lietuvą atvyko teisėtai, tačiau neišvyko iš jos laiku ir užsibuvo nuo kelių dienų iki beveik dviejų mėnesių ilgiau nei leido vizos. Tad jų buvimas tapo nelegaliu.

Vyrai paaiškino, kad Lietuvoje nusipirkę naudotų automobilių laukė, kol atvyks specialus transportas mašinoms gabenti.

Visiems penkiems užsieniečiams VSAT pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas dėl neteisėto buvimo šalyje ir skyrė baudas po 125 litus. Jas visi kazachai ir kirgizas sumokėjo tą pačią dieną.

Užsieniečiams VSAT pareigūnai taip pat surašė įpareigojimus išvykti iš Lietuvos.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų