REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos atstovams prakalbus apie pasitraukimą iš Vilniaus tarybos valdančiosios koalicijos ir naujos koalicijos su konservatoriais formavimą, sostinės meras Artūras Zuokas sako esąs pasiryžęs su darbiečiais diskutuoti dėl nuomonių skirtumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Politikoje visada reikia diskutuoti ir, jeigu yra klausimai, nuomonių skirtumai, tai geriausias būdas tai išspręsti, būtent susėdus politiniams partneriams prie stalo ir diskutuojant. Manyčiau, kad artimiausiu metu koalicijos "4+" partneriai tą ir padarys", - Eltai sakė meras.

REKLAMA

Pasiteiravus, kodėl "darbiečiai" panoro palikti A. Zuoko suburtą koaliciją ir sudaryti naują, Vilniaus vadovas to nevertino.

„Tokių darinių kūrimo nėra. Darbo partija yra priėmusi sprendimą sustabdyti savo buvimą koalicijoje dėl tam tikrų nuomonių skirtumų ir diskusijų. Taigi šiuo atveju mes apie tai tik ir kalbame. Tos diskusijos vyksta šiandien, jos rytoj vyks ir poryt, ir visada", - nedetalizavo A. Zuokas.

Kaip jau buvo skelbta, pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcija nutarė sustabdyti savo dalyvavimą sostinės tarybos valdančiojoje koalicijoje "4+". Frakcija kreipėsi į Darbo partijos prezidiumą, prašydama skubos tvarka apsvarstyti tolimesnio bendro darbo su Vilniaus miesto valdančiosios koalicijos partneriais galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinę A. Zuoko koaliciją "4+" sudaro 27 nariai: 12 - iš A. Zuoko ir Vilniaus koalicijos, 8 - "darbiečiai", 5 - socialdemokratai ir 2 - Rusų aljanso atstovai.

Opozicijai priklauso 10 konservatorių, 9 Lietuvos lenkų rinkimo akcijos atstovai ir 5 Tvarkos ir teisingumo partijos politikai.

Visuomeninio judėjimo "TAIP" lyderis A. Zuokas Vilniaus meru tapo balandžio 19-ąją. Jo kandidatūrą palaikė 26 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų