REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penki apsvaigę nuo narkotikų jaunuoliai negailestingai susidorojo su pagyvenusią pora: sumušė, išžagino ir padegė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apygardos teismas  už padarytus nusikaltimus: plėšimą, dokumentų grobimą, išžaginimą, nužudymą, turto sunaikinimą Kelmės gyventojus – 18-metį A.T. nuteisė kalėti 10 metų, jo bendrininką ir bendraamžį J.K.D.  - 10 metų.

REKLAMA

20-metis Tauragės gyventojas laisvės atėmimo vietoje praleis 10 metų ir keturis mėnesius.  Dar vienas nusikaltėlis - 20-metis, nuteistas kalėti devynerius metus ir šešis mėnesius.

Jų bendraamžis - 20-metis tauragiškis V.B. suimtas teismo salėje, jam teks atlikti vos vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Visi penki nuteistieji bausmes turės atlikti pataisos namuose.

Nužudytųjų artimiesiems iš nuteistųjų A.T., J.K.D., M.M. ir R.N. solidariai priteista apie 130 tūkstančių turtinė ir neturtinė žala.

REKLAMA
REKLAMA

Kurpė planus praturtėti

Skirdamas bausmę teismas nustatė, jog jaunuoliai, apsvaigę nuo psichotropinių medžiagų, Kelmės rajone išžagino senutę, apiplėšė ją ir jos vyrą, o namą po nusikaltimo padegė.

Nusikaltimo padarymo metu keturi kelmiškiai buvo moksleiviai, trys jų buvo nepilnamečiai. Penktasis kaltinamasis - Tauragės gyventojas.

Šiurpus nusikaltimas įvykdytas pernai balandžio 16-osios naktį Kelmės rajone, Akmenų kaime. Bylos duomenimis, tą dieną užpuolikai žinojo, jog pagyvenusi pora gaus pensiją. Prieš planuojant nusikaltimą, pasigamino kaukes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie namo, kur gyveno 75 ir 76 metų senukai,  keturis bendrininkus atvežė V.B., paskui po naktinės egzekucijos juos parvežė ir atgal.

Mušė, žagino ir plėšė

Iš pradžių nusikaltėliai ketino  senukus surišti, tačiau lemtingąją naktį įvykiai pakrypo dar žiauresne linkme. Įsibrovę į vidų užkluptus namo šeimininkus jie ėmė mušti, senoliai buvo talžomi rankomis, spardomi, įsibrovėliai reikalavo, kad šeimininkai atiduotų pinigus. Iš aukų buvo atimta galimybė priešintis. P.G. buvo nuogai išrengta ir išžaginta.

REKLAMA

Nustatyta, kad nusikaltėliai sumuštą namo šeimininką įkėlė į lovą, kurioje jau gulėjo sumušta ir išžaginta moteris. Tada A.T. bendrininkams pasiūlė namą padegti, kad vėliau niekas nerastų padarytų nusikaltimų įkalčių. Tokiam pasiūlymui visi pritarė. Namo vidų, įvairius daiktus, drabužius vaikinai aplaistė čia rastu degiuoju skysčiu ir keliuose vietose padegė. Ugnis buvo įžiebta ir koridoriuje. Palikę gyvus degti P.G. ir G.B. nusikaltėliai pabėgo. Su savimi jie pasiėmė ir aukų grobį: pasus, kelis pakelius cigarečių, degtukus, nedidelį kiekį naminės degtinės.

REKLAMA

Žūtis liepsnose

Liepsnose žuvo abu namo šeimininkai. Iš namo liko pelenai, šeimininkų kūnai gaisravietėje rasti apanglėję.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo spaudai pranešimo, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą teismas konstatavo, kad senolę išžagino A.T. ir J.K.D., šie vaikinai nusikaltimo metu buvo apsvaigę nuo psichotropinių medžiagų.

Teisme vaikinai savo kaltės neneigė, tardami paskutinį žodį, jie atsiprašė nukentėjusiųjų artimųjų, negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė tą naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų