REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fotografas Ari Seth Cohen ir filmų kūrėja Lina Plioplytė kuria trumpametražinius filmus apie vyresnio amžiaus damų stilių. Šiame interviu L. Plioplytė portalui www.dontpaniconline.com pasakoja apie tai, kaip tokia idėja kilo.

REKLAMA
REKLAMA

Ar per visą jūsų gyvenimą, jus buvo įkvėpęs kokio nors vyresnio amžiaus žmogaus stilius?

Kad ir kaip būtų keista, šeimoje esu vienintelė tokia ekstravagantiškai besirengianti puošeiva. Iš vyresnių žmonių semiuosi daug idėjų, taigi, net ir sulaukusi brandaus amžiaus nevengsiu žaismingų, žibančių ir kartais net juoką keliančių detalių.

REKLAMA

 Stilinga vyresnė moteris (dontpaniconline.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo) Stilinga vyresnė moteris (dontpaniconline.com nuotr.)

Kur susitikote su Ari ir kodėl pradėjote dirbti kartu?

Su Ari susitikome prieš ketverius metus, kai jis pirmą kartą atvyko į Niujorką. Tuo metu dirbau vienoje Bruklino užkandinėje, kur ir pamačiau Ari pasipuošusį „havajietiškais“ drabužiais. Jis pasisveikino su manimi ir drauge išėjome į miestą. Tai buvo gana keista, niekas taip nebendrauja su nepažįstamais, bet mes greitai tapome gerais draugais. Aš žavėjausi juo ir jo darbais, taigi po kelerių metų pasiūliau jam kurti trumpametražinius filmus apie damas. Šios idėjos ėmėmės drauge, jis fotografavo, o aš filmavau. Tai buvo labai įdomi patirtis: bendrauti su modeliais ir užfiksuoti jų išskirtines stiliaus detales.

REKLAMA
REKLAMA

Kas jums yra stilius? Ar stilingai rengtis galima išmokti ar tai įgimtas bruožas?

Stilius – tai kiekvieno žmogaus individualus gebėjimas apsirengti. Net neabejoju, kad stilingai rengtis galima ir išmokti. Tiesiog reikia mokėti derinti spalvas, audinius ir nebijoti eksperimentuoti.

Kokiais kriterijais remiatės pasirinkdama aprangą ar modelius filmui?

Ari vaikščiodamas miestu sutinka daugybę stilingų moterų. Dauguma jų sutinka pasidalinti savo stiliaus patarimais.

 Stilinga vyresnė moteris (dontpaniconline.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo) Stilinga vyresnė moteris (dontpaniconline.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Papasakokite apie greičiausiai pasirodysiantį filmą, kur bus galima jį pamatyti? Ar turite planų ieškoti stilingų damų ir Jungtinėje Karalystėje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas, ką galiu pasakyti apie artimiausią dokumentinį filmą, tik tai, kad jis pasirodys rudenį. Ari nuolat keliauja aplink pasaulį. Jau turime keletą įspūdingų moterų iš Prancūzijos. Jis taip pat lankėsi ir Jungtinėje Karalystėje, ir šiuo metu planuoja vykti į Olandiją. Visose šalyse yra gražių ir stilingų moterų.

Ar manote, kad šiuolaikinė visuomenė turėtų daugiau dėmesio skirti vyresniems?

Taip, manau, kad šiuolaikinė visuomenė yra apsėsta jaunimo idėjų ir neatsižvelgia į vyresnių žmonių patirtį ir patarimus, kurie yra nepaprastai vertingi.

REKLAMA

Ar manote, kad šiuolaikinės moterys turėtų remtis idėjomis iš jūsų filmo ir nebijoti eksperimentuoti?

Žinoma! Dokumentiniame filme pateikiamos idėjos kaip iš naujo atrasti save. Siūloma nebijoti žaismingumo ir įvairesnių stiliaus akcentų. Beje, semtis idėjų siūlau ne tik moterims.

 Stilinga vyresnė moteris (dontpaniconline.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo) Stilinga vyresnė moteris (dontpaniconline.com nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Kokie jausmai turėtų užplūsti žmones peržiūrėjus jūsų blog'ą ar filmą?

Noriu, kad mano siūlomos idėjos juos įkvėptų ir, kad jie suprastų kaip stilius gali varijuoti nuo žaismingo iki stilingo.

REKLAMA

Ko pati išmokote iš moterų, kurios aprašytos ar pavaizduotos jūsų darbuose?

Sužinojau be galo daug stiliaus subtilybių. Svarbiausia, kad supratau, jog ne amžiuje esmė.  Nesvarbu kiek metų žmogui – 35 ar 55, jis visada gali atrodyti stilingai. Saviraiškai ir individualumui nėra amžiaus ribų.

Ar filmų ir blog'ų kūrimas kokiu nors būdu paveikė jūsų pačios stilių?

Moterys, kurios nebijo savęs išreikšti, neabejotinai daro man didelę įtaką. 91 metų Ilona prie savo drabužių derina įvairias skaras, šalikus ir apyrankes, kas daro ją išskirtine. O Lynn Dell, „žavesio grafienė“, paskatino mane nešioti skrybėles ir pirštines. Debra mėgsta taupyti, ji neperka nieko kas kainuoja brangiau nei 5 doleriai. Taigi manau, kad atrodyti įspūdingai išleidžiant nedidelę pinigų sumą yra talentas.

Trumpametražiniai filmukai apie stilingas vyresnio amžiaus moteris:

LYNN DELL

DEBRA

ILONA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų