REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pirmadienio pasienio su Baltarusija ir Rusija zonos gyventojams ribojamas degalų įvežimas. Už nešiojamose talpose vežamus degalus gyvenantys pasienyje turės mokėti mokesčius. Baltarusijos ar Rusijos pasienyje prisipylus papildomus 10 litrų, teks mokėti nuo 16 iki 22 litų, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

REKLAMA
REKLAMA

Ne visiems, grįžtantis iš Kaliningrado srities, ši diena buvo sėkminga. Pasak Nidos kelio posto pareigūnų, kai kuriems vairuotojams teko sumokėti mokesčius už papildomai nešiojamose talpyklose įvežtus degalus. Iki pietų buvo surašyta 11 aktų.

REKLAMA

„Žmonės nelabai įstatymą suprato, nelabai suprato, kas yra pasienio zona. Bet jie susimokėjo mokesčius ir išsivežė degalus“, – teigė Nidos kelio posto pamainos viršininkas Arvydas Liužinas.

„Savoms reikmėms užtenka, kiek bake parsiveži. O kam tos talpyklos reikia?“ – nauja tvarka nesipiktino pasienyje kalbintas vyras.

Iki šiol visi, važiuojantys iš Rusijos, nemokėdami mokesčių galėjo įsivežti degalų pilną automobilio baką bei papildomai 10 litrų nešiojamose talpyklose. Nuo pirmadienio degalų įvežimas iš Rusijos ir Baltarusijos ribojamas – gyvenantys ar dirbantys pasienyje už kurą nešiojamose talpyklose privalės mokėti mokesčius: už 10 litrų dyzelino – apie 16 litų, o už benziną – 22 litus.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojai, atvykstantys iš Rusijos į Lietuvą, už degalus nešiojamose talpose turės mokėti tuo atveju, jeigu degalai pirkti pasienio zonoje. Tačiau jeigu juos įsipylė kiek toliau nuo pasienio zonos, mokėti nereikės.

Visiems kitiems, pasak pareigūnų,galioja senoji tvarka – į Lietuvą galima įvažiuoti su pilnu degalų baku ir atsivežti dar 10 litrų degalų nešiojamoje talpykloje.

Pasak pareigūnų, pasienio zona yra 15 kilometrų sausumos juosta nuo Lietuvos pasienio su Rusija ar Baltarusija, tačiau kai kuriose savivaldybėse, kaip Neringos, šios ribos kiek įsiplečia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu savivaldybės dalis patenka į tą 15 kilometrų juostą, yra laikoma, kad visa savivaldybė yra pasienio zona. Šiuo atveju, Juodkrantės gyventojas taip pat bus laikomas pasienio zonos gyventoju“, – aiškino Klaipėdos teritorinės muitinės Muitinės veiklos organizavimo skyriaus viršininkė Rasa Rentauskienė.

Pasak pareigūnų, tokių priemonių imtasi siekiant sustiprinti kovą su neteisėta degalų prekyba. Mat pasienio gyventojai, turintys galimybę dažnai nuvykti į Rusiją, neretai prekiauja iš ten parsivežtais degalais.

Ateityje planuojama mokesčius dar išplėsti ir apmokestinti šeštą kartą pasienį su Rusija ar Baltarusija kertančių vairuotojų vežamus degalus. Degalų išvežimą jau riboja ir Baltarusija.

Marija Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų