REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

[Papildyta 18:12 val.] Baltarusijos milicija sulaikė 22 akcijos Lenkijos pasienyje dalyvius.

[Papildyta 18:12 val.] Baltarusijos milicija sulaikė 22 akcijos Lenkijos pasienyje dalyvius.

REKLAMA

Pasak, Konstantino Šalkevičiaus, laikinai einančio Baltarusijos VRM Informacijos ir viešųjų ryšių valdybos viršininko pareigas, sulaikytiesiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir jie uždaryti į Gardino Spalio rajono vidaus reikalų skyriaus tardymo izoliatorių,  kol jų administracinės bylos bus išnagrinėtos teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytieji kaltinami pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymu bei masinių renginių ar piketų organizavimo tvarkos pažeidimais.

REKLAMA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baltarusijos gyventojai užėmė kelio dalį, jungiančią Baltarusijos ir Lenkijos pasienio postą, taip protestuodami prieš šalies valdžios priimtą sprendimą uždrausti eksportuoti vartojimo prekes. Protesto akcija prasidėjo šeštadienio naktį ir tęsiasi iki šiol.  Proteste dalyvauja apie 100 žmonių, rašo Lenta.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusių nepasitenkinimą sukėlė birželio 12 d. priimtas draudimas iš šalies išvežti cukrų, miltus, sūrį (ne daugiau kaip du kg), sviestą (ne daugiau kaip kilogramą), tabaką (ne daugiau kaip du pakelius), mėsos ir pieno konservus (ne daugiau kaip penkias skardines. Pergabenus šias prekes per sieną, kaimyninėje valstybėje jas būtų galima parduoti dvigubai brangiau.

Be to, tam tikroms prekėms jau ir iki šiol buvo taikomas tariamai laikino pobūdžio eksporto draudimas: iš Baltarusijos draudžiama išgabenti įmonės „Atlant“ gaminamus šaldytuvus, ploviklius „Barhim“ ir makaronus.

Balsas.lt primena, kad Baltarusijoje dėl susiklosčiusios ekonominės padėties nuo šeštadienio, birželio 11 d., įvestas draudimas iš šalies išvežti automobilių degalus. Pagal nustatytas taisykles, automobilis sieną gali kirsti su pilnu baku degalų ir turėti ne daugiau kaip 10 litrų papildomai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų