REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas nariai ketina susitikti su kultūros ministru Arūnu Gelūnu, LATGA–A generaliniu direktoriumi Edmundu Vaitekūnu bei autorių ir atlikėjų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime Seime numatoma aptarti susidariusią situaciją dėl Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA–A) galimai neskaidrios finansinės ir administravimo veiklos.

REKLAMA

Reaguodamas į 95 atlikėjų susirūpinimą dėl Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA–A) galimai neskaidrios finansinės ir administravimo veiklos, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą bei Valstybinę mokesčių inspekciją prie Finansų ministerijos, prašydamas nedelsiant pradėti LATGA–A finansinį ir veiklos auditą, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Anot parlamentaro, ne tik atlikėjams, bet ir visuomenei būtina išsiaiškinti, ar agentūra savo veiklą vykdo skaidriai ir teisėtai. Atitinkamų institucijų patikrinimai pagaliau išsklaidytų įtarimus, jei jie nepagrįsti, arba užkirstų kelią galimai vykdomoms finansinėms machinacijoms ir autorių apgaudinėjimui.

Birželio 3 d., Seimo „tvarkiečių“ seniūnas V. Mazuronis kreipėsi ir į kultūros ministrą A. Gelūną bei LATGA–A generalinį direktorių Edmundą Vaitekūną, prašydamas jiems patogiu laiku atvykti į frakcijos posėdį aptarti susidariusios situacijos.

„Nenormalu, kai nei visuomenė, nei žymiausi Lietuvos atlikėjai nežino, kaip autorių teisių gynėjai renka pinigus, kaip jie juos skirsto ir išleidžia. Tokia nežinia meta neskaidrumo šešėlį, todėl mes manome, jog šį klausimą kuo skubiau būtina apsvarstyti Seimo frakcijoje, dalyvaujant atsakingiems asmenims: kultūros ministrui, agentūros generaliniam direktoriui ir atlikėjų atstovams“, – teigė Seimo narys V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų