REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliose Anglijos vietose oficialiai paskelbta sausra, praneša Didžiosios Britanijos aplinkosaugos, maisto produktų ir kaimo reikalų departamentas, kuriuo remiasi naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Sausra paskelbta Rytų Anglijoje, kai kuriose Midlandų dalyse, o Anglijos pietvakariuose ir pietryčiuose fiksuojama „beveik sausra“. Tačiau vandens tiekimo kompanijos nuo sausros kenčiančiose vietovėse teigia, kad vandens tiekimas gyventojams neturėtų sutrikti. Londonui ir Temzės slėnio rajonams vandenį tiekianti kompanija informavo, jog šiais metais vandens tiekimo normuoti veikiausiai nereikės.

REKLAMA

Praėjęs pavasaris Anglijos pietryčiuose ir centriniuose bei pietiniuose rajonuose buvo sausiausias šalies istorijoje. O apskirtai Anglijoje ir Velse pavasaris buvo sausiausias nuo 1990 metų. Tačiau sausi orai fiksuojami ne visoje Jungtinės Karalystės teritorijoje. Štai, pavyzdžiui, Škotijoje šį pavasarį kritulių kiekis buvo tris kartus didesnis už vidutinį.

Britanijos aplinkosaugos agentūra skelbia, kad sudėtingiausia padėtis yra Linkolnšyro (Lincolnshire), Kembridžšyro (Cambridgeshire) grafystėse ir kai kuriose Bedfordšyro (Bedfordshire), Nortamtonšyro (Northamptonshire) grafysčių dalyse bei Norfolko (Norfolk) grafystės vakaruose.

Savo ruožtu, Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos kompanijų konsorciumas skelbia, kad sausi orai didina spaudimą kelti maisto produktų kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų