REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekilnojamojo turto kainos visuomet gana tiksliai atspindi šalies ekonomikos būklę. Kylant visuomenės pragyvenimo lygiui, žmonės daugiau perka ir įvairaus nekilnojamojo turto, ima kilti jo kaina. Šie procesai ypač suintensyvėja vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

Tad pasidomėjome, ar ir mes jau gyvename geriau, ar daug yra norinčių įsigyti savo būstą, už kiek Kupiškyje galima nusipirkti butą, sodybą, garažą.

REKLAMA

Butų kainos

Norintieji mūsų krašte įsigyti butą ar sodybą šiuo metu tikrai turi iš ko pasirinkti. Pavasariop ypač padaugėjo skelbimų apie parduodamą nekilnojamąjį turtą.

Nebėra deficitas 1 kambario butai. Ankstesniais metais tokių skelbimų buvo tik vienas kitas, o pastaruoju metu pavyko aptikti net penkis pasiūlymus pirkti tokio ploto būstą. Antai Kupiškyje už 1 kambario butą yra prašoma apie 30 tūkst. litų. Kai kurie pardavėjai yra linkę ir derėtis. Toks pat butas Noriūnuose buvo įkainotas 16 tūkst. litų. Anksčiau buvę graibstomi maži butukai pastaruoju metu ilgokai laukia pirkėjų. Viena tokį butą jau pusmetį pardavinėjanti moteris sakė, kad ir kainą šiek tiek dabar nuleidusi, kad tik kas butu susidomėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Rajone bene didžiausia yra 2 kambarių butų pasiūla. Jų kaina Kupiškyje svyruoja nuo 35 tūkst. litų iki 75 tūkst. litų. Pigiausiai prašoma už tokį butą su patogumais, bet kūrenamą malkomis, o brangiausiai - už šiuolaikiškai suremontuotą ir su baldais. Subačiuje tokio ploto butas be patogumų buvo įkainotas 17 tūkst. litų.

Nemažai yra ir parduodančių 3 kambarių butus. Už tokius butus prašoma nuo 50 tūkst. litų iki 80 tūkst. litų. Mažiausiai už 3 kambarių butą buvo užsiprašę tie pardavėjai, kurie tą būstą nori parduoti labai skubiai. Vienas iš jų sakė, kad niekaip pirkėjams buto nesiseka įsiūlyti nuo ankstyvo pavasario, nors jau sulaukęs maždaug penkiolikos interesantų. Pamažu to buto kainą vis leidžiąs žemyn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brangiausiai yra pardavinėjami suremontuoti, esantys geroje vietoje, pavyzdžiui, miesto pakraštyje, netoli Kupiškio marių, 3 kambarių butai.

Parduodančių 4 kambarių butus yra nedaug. Pavyko pastaruoju metu aptikti tik du tokius skelbimus. Kupiškyje už tokį butą norėjo gauti 75 tūkst. litų, o Noriūnuose - tik 10 tūkst. litų.

Miesto centre ir kitose Kupiškio vietose butų kainos panašios, daugelis pardavėjų su potencialiais pirkėjais yra linkę derėtis.

Namų ir sodybų kainos

Pageidaujantys gyventi nuosavame name mieste ar turėti savo sodybą kaime šį sezoną tikrai turi iš ko rinktis. Be Kupiškio, yra siūlomos sodybos Alizavoje, Adomynėje, Juodpėnuose, Mirabelyje, Subačiuje, Paketuriuose, Palėvenėje, Virbališkiuose, Viežguose. Jų kaina svyruoja nuo 20 tūkst. iki 150 tūkst. litų. Mažiausią kainą užsiprašę už sodybą vienoje rajono gyvenvietėje žmonės sakė, kad po tėvų mirties prabėgo dešimt metų. Niekas iš vaikų ar anūkų nepanoro ten kurtis, turi savo būstus kitur. Tačiau sodyba nėra apleista. Kaskart palikuonių lankoma. Žinoma, ją šiek tiek reikėtų paremontuoti. Šiuo metu visi sutarę tėvų namus parduoti. Interesantų sulaukę. Būta jų ir iš Panevėžio, Utenos, Svėdasų ir Kupiškio. Kol kas nė su vienu nepavyko rimtai suderėti.

Brangiausiai namai ir sodybos su ūkiniais pastatais, sklypais įkainotos Kupiškyje ir priemiestinėse rajono gyvenvietėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų