REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos nacionalinė aviacijos bendrovė „airBaltic“, kurios pagrindinė akcininkė yra valstybė, paragino Latvijos ekonomikos ministrą Artį Kamparą atsistatydinti. Apie tai praneša „Mixnews“. Taip kompanija sureagavo į skeptiškus ministro pareiškimus dėl jos finansinės situacijos.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kamparas per interviu „Rietumu radio“ pastebėjo, kad per penkis šių metų mėnesius „airBaltic“ patyrė 18 mln. latų (apie 36 mln. JAV dolerių) nuostolių. Ministras, anot „Mixnews“, padarė prielaidą, esą kompanija „greit gali tapti nemoki“.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad praėjusiais metais valstybė investavo į kompaniją per 15 mln. latų (per 30 mln. dolerių), norėdama jai padėti išperkamosios nuomos būdu įsigyti naujų lėktuvų.

„Kompanijos vadovas Bertoltas Flikas rodė vyriausybei savo verslo planą, pagal kurį šiais ir praėjusiais metais kompanija turėjo užsidirbti nemažą pelną. Tačiau galiausiai mes patyrėme milžiniškų nuostolių“, – konstatavo ministras.

A. Kamparas pridūrė nematąs priežasčių, dėl kurių kompanija galėjo patirti tokių nuostolių. Jis sakė spėjąs, kad bandyta „ištraukti lėšų iš kompanijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydama į tai, „airBaltic“ pagrasino paduoti ekonomikos ministrą į teismą ir pasiskųsti prokuratūrai. Kompanijos atstovas Janis Vanagas pareiškė, kad A. Kamparo pasisakymai „daro įmonei didžiulę žalą“, ir išsakė savo nuomonę, jog ministrui „reikėtų atsistatydinti“.

Savo ruožtu A. Kamparas vadina raginimą atsistatydinti nepagrįstu. Jis pabrėžė, kad valstybė, kaip investuotojas ir savininkė, turi teisę reikalauti ataskaitos apie tai, kaip buvo išleistos investuotos lėšos. „Mes kol kas nežinome, iš kur atsirado šie nuostoliai, nes kompanija jau seniai turėjo pateikti mums rimto audito rezultatus šiuo klausimu, tačiau to taip ir nebuvo padaryta“, – sakė jis.

A. Kamparo pademonstruotą kritišką valstybės poziciją palaikė ir šalies susisiekimo ministras Uldis Augulis. Jis išsiuntė kompanijai laišką, kuriame atkreipė dėmesį į jos nuostolius šiais metais, ir pranešė, kad papildomų lėšų iš vyriausybės jai nevertėtų tikėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų