REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą pradėjęs kasdien kursuoti tarptautinis keleivinis traukinys Ryga - Minskas aplenkia Šiaulius ir Lietuvą. Latviai susitarė ne tik su baltarusiais, bet ir su estais - paleistas dar vienas traukinys Ryga - Talinas, rašo „Šiaulių kraštas“.

REKLAMA
REKLAMA

Bet iš Vilniaus į Rygą ar Taliną traukiniu nenuvažiuosi, nes jo nėra. Trys valstybės - Latvija, Estija ir Baltarusija - sugeba susitarti, o Lietuva vis labiau izoliuojasi. Susisiekimo ministerijos Vandens ir geležinkelių transporto departamento direktorius Juozas Darulis apie latvių atnaujintus traukinių maršrutus tarp kaimyninių šalių sostinių, aplenkiant Lietuvą, sužinojo iš „Šiaulių krašto“. Vėliau J. Darulis tvirtino, kad per derybas nepavykę susitarti su latviais, nes traukinių maršrutas Vilnius - Ryga esąs nuostolingas.

Dalijus Žebrauskas, „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas, aiškino, esą Lietuvoje važiuoti traukiniu labai brangu todėl, kad valstybė finansuoja automobilių kelius, bet geležinkelių infrastruktūros - ne. „Jeigu Lietuvą palygintume su Belgija ir Olandija, tikrai tragiškai atrodome - ten žmonės mėgsta važinėti traukiniais“ , -„Šiaulių kraštui“ sakė susisiekimo viceministras Arūnas Štaras. Per metus Latvijos geležinkeliai perveža 23 milijonus keleivių, „Lietuvos geležinkeliai“ užpernai pervežė 4,9, pernai - 4,7 milijono keleivių“,- minėjo skaičius viceministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų