REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švelniai įdegusi oda gražiai atrodo, be to, visi įdegę geriau jaučiasi... ir turi daugiau energijos, kai tik pirmieji pavasario spinduliai prasiskverbia pro debesis. Vis dėlto būtina atsiminti, kad saulė nėra tokia, kokia buvo anksčiau. Nors nebuvo madinga, bet mūsų prosenelės galėjo be didesnių pavojų degintis ir vaikščioti saulėtomis dienomis, o mums toks ilgas buvimas saulėje visada yra daug pavojingesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Žemę pasiekia daug daugiau UVB spindulių, kurie gali sukelti odos navikus. Tikėtina, kad stiprėja ir UVA spinduliavimas, o tai susiję su greitesniu odos senėjimu ir smulkių kraujagyslių pažeidimu. Atėjus vasarai tikriausiai daugiau vaikščiosime karštomis dienomis ir  deginsimės. Taigi rinkdamiesi kasdieninius veido kremus nepamirškite apsaugoti ir veido odos. Kasdieniniuose kremuose filtras nuo UV spindulių neturėtų būti mažesnis nei SPF15.

REKLAMA

Veido oda su išryškėjusiomis kraujagyslėmis linkusi laikinai, o vėliau ir ilgam parausti, kurioje dažnai pastebimos išsiplėtusios kraujagyslės . Tokiai odai taip pat būdingas didelis jautrumas aplinkos veiksniams (UV spinduliams, aukštai temperatūrai) ir su jos priežiūra susijusios problemos (sunkumai pritaikant kosmetiką).

Veido odos su išryškėjusiomis kraujagyslėmis priežiūra yra sudėtinga  labai svarbu apriboti nepalankių aplinkos veiksnių poveikį ypač saugotis nuo UVA ir UVB spindulių (naudoti dieninius veido odos kremus su aukštu filtru nemažiau SPF 15), saugotis, kad oda pernelyg neperkaistų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasivaikščiojimai ir judėjimas šviežiame ore, kai oda gerai saugoma kremo su tinkamu filtru, visus gerai veikia, nepriklausomai nuo esamos odos problemos ar amžiaus. Oda įgauna gražesnę spalvą, pagerėja kraujotaka ir dingsta nuovargio simptomai.

Pharmaceris (nuotr. Balsas.lt)Pharmaceris (nuotr. Balsas.lt)

 

 

Užsakymo numeris: 1444

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų