REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį (birželio 11-12 d.) Credit24 arenoje vyks Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio čempionato pirmasis etapas. Vyrų grupėje dalyvaus 20 pajėgiausių šalies porų ir 4 ekipos iš Latvijos. Moterų grupėje varžysis 12 duetų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų čempionatas išskirtinis tuo, jog neįmanoma prognozuoti, kurios komandos pretenduos į aukso medalius. Vyrų grupėje po ilgos pertraukos nepamatysime daugkartinių šalies čempionų Tado Donėlos ir Mariaus Vasiliausko poros.

REKLAMA

Dėl šių dviejų veteranų dominavimo, beveik dešimtmetį kovos vykdavo tik dėl antros ir trečios pozicijų ant podiumo, tačiau T. Donėla nespėjo atsigauti po gruodžio mėnesį atliktos čiurnos sąnario operacijos ir M. Vasiliauskui teko ieškotis kito partnerio.

„Sąnarys, atrodo, visai nesilanksto, staigių judesių daryti negaliu. Nenoriu rizikuoti ir dar labiau pabloginti fizinę būklę, tad šiuos metus teks praleisti stebint kitų žaidimą ir treniruojant jaunimą. Kita vertus, tikiuosi prasijudinti iki rugsėjo pradžioje vyksiančio „King of the Beach“ turnyro“,- teigia vienas geriausių Lietuvos paplūdimio tinklininkų per visą šalies istorija T. Donėla.

REKLAMA
REKLAMA

M. Vasiliauskas, kuris yra ir Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinės treneris, šiame sezone žais kartu su per žiemą uždarame tinklinio aikštyne labai patobulėjusiu Artūru Bekiš iš Vilniaus.

Jau praėjusiame sezone įrodęs savo sugebėjimus ir kartu su palangiškiu Roku Kondrotu iškovojęs sidabro medalius bei viename iš etapų nukarūnavęs T. Duonėlą ir M. Vasiliauską, A. Bekiš džiaugiasi galimybe mokytis iš patyrusio partnerio: „Su Mariumi žaisti poroje – tikras svajonės išsipildymas. Turiu galimybę perimti jo neįkainojamą patirtį, perprasti žaidimo niuansus, psichologiją. Po Mariaus pamokų tinklinis atrodo žymiai sudėtingesnis, o tuo pačiu ir ženkliai įdomesnis žaidimas. Anksčiau tinklinis buvo tik fizinis sportas, kur reikia greitai bėgti, aukštai šokti, stipriai smūgiuoti, dabar – tai lyg šachmatai ant smėlio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010-ųjų sidabro medalio laimėtojas R. Kondrotas po metų pertraukos žais poroje su Pauliumi Mačiulevičiumi. Vilniaus universiteto studentų duetas šiais metais jau iškovojo vieną titulą – laimėjo Aukštųjų mokyklų čempionatą, tačiau dabar jiems teks įrodinėti savo pajėgumą tarp visos šalies tinklininkų.

R. Kondrotas kukliai įvertino sau keliamus tikslus: „Šiai metais čempionatas bus žymiai stipresnis, dalyvaus daugiau komandų nei įprasta, tad reikės gerokai pasistengti, kad patektume į stipriausiųjų gretas. Minimalus tikslas – stipriausiųjų šešetukas, tačiau kovoti galime su visais, tad sieksime prasimušti į finalus.“

REKLAMA

Artėjantis čempionatas įdomus ir tuo, kad vos viena ekipa iš praėjusių metų pajėgiausiųjų dešimtuko išsaugojo tą pačią sudėti. Vieninteliai Arturas Vasiljev ir Andžejus Savostenok, praėjusių metų Pasaulio U19 čempionato dalyviai ir Lietuvos čempionato 5 vietos laimėtojai, žais kartu.

Tuo metu likusieji atletai arba keitėsi partneriais, arba susirado naujus. Pernai metų bronzos medalininkai kelmiškiai Gediminas Guntarskis ir Donatas Parnarauskas sieks pergalių, atitinkamai su Audriumi Žagužausku iš Raseinių ir Europos U18 vicečempionu Arnoldu Barauskiu (Kelmė).

REKLAMA

Čempionate dalyvaus ir daugiau Europos jaunimo čempionatuose pasižymėjusių tinklininkų: EČ U18 vicečempionas vilnietis Andrius Gaidys (partneris Paulius Matulis), kelmiškis Mantvydas Šuklys (partneris Karolis Šlimas), kaunietis Marius Strioga (partneris Mindaugas Mikalauskas) ir šiaulietis Vytenis Šuklys (partneris Mindaugas Skunčikas).

Čempionato „juoduoju arkliuku“ gali tapti ir viena iš Europos jaunių U18 čempionatui, kuris rugpjūčio 11-14 d. vyks Lietuvoje, besirengiančių porų: Gilbertas Kerpė ir Martynas Lopetaitis (abu Kelmė) bei Lukas Každailis (Kelmė) ir Arnas Rumševičius (Raseiniai). Kasdien po 5-6 valandas besitreniruojantys jaunieji talentai, iki svarbiausių sezono varžybų likus daugiau nei porai mėnesių, nėra pasiekę geriausios sportinės formos, tačiau kiekviename mače bandys įkąsti labiau patyrusiems varžovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Salės tinklinio meistrai taip pat bandys įrodyti, kad moka judėti ant smėlio, tad solidaus pasirodymo galima tikėtis ir iš šių ekipų: Olegas Čebialis ir Radoslav Adomovič, Tomas Vilimas ir Dainius Čepas.

Moterų grupėje favorites prognozuoti dar sudėtingiau, nes visos ekipos susibūrė tik prieš šį sezoną. Realiausios kandidatės į pirmąsias pozicijas: praėjusių metų šalies čempionė vilnietė Diana Šuopyte su nauja partnere Adele Sakalauskaite, Lietuvos salės tinklinio čempionato laimėtojos kaunietės Ieva Kazuraitytė ir Viltė Makauskaitė, bei EČ U18 besiruošiančios klaipėdietė Ieva Dubauskaitė ir Monika Povilaitytė iš Tytuvėnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų