REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaukazo kalnuose prie Elbruso kalno ketvirtadienį sudužo iškart du sraigtasparniai – viename buvo turistai, kitame – gelbėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Privatus lėktuvas „Robinson“ dėl rūko vykdė „kietą tūpimą“ kalno šiauriniame šlaite 3500 metrų aukštyje. Sraigtasparnis susidūrė su žeme.

REKLAMA

Juo skrido keturi žmonės – trys vienos šeimos nariai, tarp kurių buvo vienas vaikais, ir pilotas. Niekas iš jų nenukentėjo.

Į pagalbą iškart išskubėjo kitas sraigtasparnis „Ka-27“, kuris priklausė Pietiniam aviacijos paieškos gelbėjimo centrui. Tačiau tūpdamas kelių šimtų metrų atstumu nuo pirmosios avarijos, sraigtasparnis taip pat „kietai nusileido“ ir patyrė avariją.

Po dviejų nesėkmių, į nelaimės vietą buvo išsiųstas trečiasis sraigtasparnis „Mi-8“, kuris nutūpė ir išgelbėjo devynis žmones. Taip pat į įvykio vietą nusiųstas dar vienas malūnsparnis „Robinson“, kuris turėtų išsiaiškinti, kad nutiko dviems pirmiesiems sraigtasparniams.

Tai ne pirmas atvejis, kai Elbruse sudūžta lėktuvai: 2010 metų liepos 27 d. avariniu būdu čia leidosi „Mi-8“, vėliau jis ten ir buvo paliktas rūdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų