REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurių Didžiosios Britanijos įdarbinimo centrų (Jobcentre Plus) darbuotojai kortelėse, kurias nešioja prisisegę, kartais nurodo išgalvotus vardus ir pavardes, jei jaučiasi nesaugūs, pranešė šalies vyriausybė, kuria remiasi naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo ir pensijų reikalų departamento atstovė sako, kad tokia praktika nusistovėjo nuo 2003 metų. Tačiau valdžia nekaupia duomenų, kiek darbuotojų naudojasi išgalvotais vardais. Skelbiama, jog kai kuriems darbuotojams, suderinus su vadovais, leidžiama naudoti „tarnybinius vardus“. Departamento atstovė tvirtina, kad taip besielgiančių darbuotojų nėra daug.

REKLAMA

Viešųjų ir komercinių paslaugų sektoriaus darbuotojų profesinė sąjunga (PCS) teigia, jog išpuoliai prieš įdarbinimo centrų darbuotojus „ir toliau kelia susirūpinimą“. Profsąjungos atstovas sako: „Darbuotojams leidžiama išskirtiniais atvejais turėti alternatyvią tapatybę, pavyzdžiui, tuose įdarbinimo centruose, kurių darbuotojai anksčiai buvo užpulti ar jiems buvo grasinama.“

Apie tai, kad Britanijos valdžios institucijose naudojami išgalvoti vardai, sužinota, kai vienas parlamento narys gavo laišką, pasirašytą „ponios E. Adams“. Tačiau paskambinęs pasikalbėti su šia ponia parlamento narys sužinojo, jog tokios moters išvis nėra. Vėliau vyriausybės atstovas prisipažino, kad tai buvo kompiuterio parinkta išgalvoto asmens pavardė. Tikri vardai susirašinėjant nenaudojami nuo 2005 metų po incidento, kai paskui vieną darbuotoją buvo nusekta iki namų ir jai grasinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų