REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Petras Gražulis nepanoro pasiaiškinti Seimo Etikos komisijai dėl to, kad vairuodamas galimai daugiau kaip 30 kartų viršijo greitį.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį į etikos sargų posėdį P. Gražulis neatvyko, nes, pasak komisijos pirmininko Algimanto Salamakino, politikas pareiškė, kad neva „nepasitiki komisija ir į jos posėdžius nevaikščios“.

REKLAMA

Anot A. Salamakino, P. Gražulis tvirtina, kad neva jis nežino, kas vairuoja automobilį, kur važiuoja, kas dar turi raktelius.

„Komisijos nariai pareiškė, kad automobilis turi būti naudojamas pagal paskirtį, tai yra, už mokesčių mokėtojų pinigus nuomojamas automobilis turi būti skiriamas parlamentinei veiklai.

Komisija mano, jog galbūt reikėtų teikti Seimo valdybai sprendimą, kad jeigu jis naudoja automobilį ne pagal paskirtį, tai už visą laiką, kol jis nuomoja automobilį, susimokėtų iš savo pinigų. Pagal pačio P. Gražulio pareiškimus aišku, kad tuo automobiliu naudojasi bet kas, tik ne jis. Jis irgi naudojasi, bet kaip aiškina, kad tik vieną kartą iš 34 kartų važiuodamas pažeidė eismo taisykles, o 33 kartus tuo automobiliu naudojosi kažkas, bet ne jis. Bet valdybos sprendimas aiškus: jeigu mes nuomojame automobilį, tai turime juo naudotis parlamentinei veiklai“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narė Rūta Rutkelytė mano, kad P. Gražulis, švelniai tariant, gudrauja, ir patarė jam elgtis korektiškai. Jos vertinimu, toks politiko elgesys yra netinkamas.

Komisijos pirmininkas A. Salamakinas mano, kad Seimui priėmus jau įregistruotą Seimo narių veiklos garantijų įstatymo projektą toks atvejis nebūtų įmanomas, nes automobiliai priklausytų Seimo kanceliarijai. „Be abejo, tie automobiliai turės būti paženklinti, tai bus Seimo nuosavybė, kiekvienas matys, kur tas automobilis yra“, – sakė A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 27 d. Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį, prašydamas pateikti oficialią informaciją, kiek kartų Seimo narys P. Gražulis, asmeniškai vairuodamas automobilį, viršijo greitį 2010–2011 metais ir kiek kartų jis už tai buvo nubaustas, primena ELTA.

Anot V. Mazuronio, kalbant apie vienokius ar kitokius Seimo narių įstatymų pažeidimus negalima vadovautis tik gandais ar prielaidomis, reikia turėti tikslius ir oficialius duomenis ir tik tuomet vertinti veiksmus.

„Spaudoje pasirodė įvairių interpretacijų. Mes norime žinoti ne prielaidas, atsitiktinius, padrikus teiginius, bet tikslius, juridiškai nustatytus faktus, kiek kartų mūsų frakcijos narys P. Gražulis pažeidė įstatymus ir kaip jis buvo nubaustas. Mes labai rimtai žiūrime į pasirodančią informaciją apie galimus Seimo narių įstatymų pažeidimus, tačiau niekad nesiremiame vien gandais, todėl prašome generalinio komisaro pateikti tikslius skaičius“, – teigė frakcijos seniūnas V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų