REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasada neišdavė vizų valstybinės Baltarusijos žiniasklaidos atstovams, praneša „BelTA".

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad žurnalistai buvo pakviesti birželio 7-8 dienomis dalyvauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) konferencijoje apie žurnalistų saugumą.

REKLAMA

Laikraštis „Narodnaja Volia" rašo, kad naujienų agentūra „BelTA" Baltarusijos žurnalistų sąjungos vardu paskelbė pasipiktinimo kupiną pareiškimą.

Jame teigiama, kad Lietuvos užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius pakvietė oficialius Baltarusijos žurnalistų sąjungos atstovus dalyvauti konferencijoje. Nors Baltarusijos žurnalistai turėjo oficialų Lietuvos užsienio reikalų ministerijos kvietimą, Lietuvos ambasada neišdavė jiems vizų atsižvelgdama į Europos Sąjungos (ES) sankcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai precedento neturintis žingsnis. Akivaizdu, kad šis sprendimas padarytas nenorint skatinti kontaktų tarp viešų Baltarusijos organizacijų ir ES valstybių narių ir dėl baimės išgirsti kitokią nuomonę apie tai, kas vyksta mūsų šalyje", - mano Baltarusijos žurnalistų sąjunga.

„Baltarusijos žurnalistų sąjunga turi patikimos informacijos, kad ES slepia nuo Europos visuomenės faktą, jog Baltarusijos žurnalistams taip pat draudžiama keliauti į ES šalis. Baltarusijos žurnalistų sąjunga nuolat gauna kvietimus dalyvauti įvairiuose renginiuose ES šalyse, tačiau šįkart jos atstovai negalėjo dalyvauti renginyje dėl ES sankcijų", - teigiama pareiškime.

Baltarusijos žurnalistų sąjungos pareiškime nepaaiškinta, kodėl žmonės, kuriems ES taiko sankcijos, bandė prasiveržti į konferenciją Vilniuje, ir kodėl problemų su ES neturintys žurnalistai nebuvo įtraukti į Baltarusijos delegaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų